Βέρα Καλαντζή. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος κέρδισε και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα!

Τελείωσε το βαλκανικό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που έγινε στην περιοχή Navodari Mamaia της Ρουμανίας και στο οποίο η Αίγινα συμμετείχε με 2 μέλη στην εθνική μας ομάδα τη Βέρα Καλαντζή στην κατηγορία Laser4.7 και την Αλίκη Καλαντζή στην κατηγορία optimist. Η Βέρα Καλαντζη εκτός από πρωταθλήτρια Ελλάδος 2014 κέρδισε και το χρυσό μετάλλιο στους βαλκανικούς αγώνες στην κατηγορία overall, δηλαδή τη συνολική καλύτερη βαθμολογία σε άνδρες και γυναίκες, γεγονός ιδιαίτερα δύσκολο γιατί η διαφορά κιλών και μυικής δύναμης δίνει πάντα το προβάδισμα στους άνδρες στη γενική.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina PortalΑξίζει να σημειώσουμε ότι το το 2014 η αθλήτρια κέρδισε όλους τους αγώνες της χρονιάς: διασυλλογικούς, το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αθηνών,την πρόκριση στην Εθνική Ομάδα, το πανελλήνιο πρωτάθλημα,και τους βαλκανικούς αγώνες κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.

Η αδερφή της Aλίκη τερμάτισε στην τετάρτη θέση κοριτσιών στην κατηγορία της μετά από μια ποινή που της στέρησε την δεύτερη θέση δίνοντας δυναμικά το παρόν, δεδομένου ότι φέτος ξεκίνησε τους διεθνείς αγώνες, έχοντας φέρει ήδη την 16 θέση στο πανευρωπαϊκό πριν 2 μήνες στην Ιρλανδία σε σύνολο 250 σκαφών από 44 χώρες.