Σπύρου Ρόδη. Ανοικτό πεδίο αντιπαράθεσης.


Το τεταμένο κλίμα μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κυρίου Γιώργου Παπαργύρη, του μέλους του Δ.Σ. της Επαγγελματικής κύριου Γιώργου Σκαλτσιώτη και του Δημάρχου της Αίγινας κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη, αναφορικά με το καθεστώς διέλευσης των οχημάτων επί της οδού Σπύρου Ρόδη φαίνεται ότι μεγάλωσε το ρήγμα, που έτσι και αλλιώς υπήρχε, στις σχέσεις του προέδρου της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας και του Δημάρχου κυρίου Κουκούλη.

Η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας επικαλούμενη ένα διαδικαστικό θέμα κατάφερε να προσβάλει την ισχύ της απόφασης για το κλείσιμο της Σπύρου Ρόδη που είχε εγκρίνει η Περιφέρεια. Ενώ λίγο αργότερα το Δημοτικό Συμβούλιο επικυρώνει νέα απόφαση για το άνοιγμα της. Είναι προφανές ότι ο δρόμος της Σπύρου Ρόδη αποτελεί πλέον, αν όχι την αφορμή για μία πολιτική διελκυστίνδα, σίγουρα ένα ντόμινο που κατά την κίνηση του δημιουργεί διαρκώς ανατροπές.

Αυτό είναι άλλωστε το συμπέρασμα από την ατμόσφαιρα που επικρατεί στους κόλπους του Διοικητικού Συμβουλίου της Επαγγελματικής. Η Ένωση, που εκ θέσεως αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους φορείς του νησιού, δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να παρουσιάσει ένα εξωστρεφές χαρακτήρα που θα της επέτρεπε, τουλάχιστον, να δημιουργήσει ένα κανάλι επικοινωνίας με τους επαγγελματίες και τους κατοίκους του νησιού. Σε συνάντηση που είχε το Aegina Portal με μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επαγγελματικής, έγινε σαφές ότι θα προχωρήσει σε νέες δράσεις ώστε να ακουστούν και να τεκμηριωθούν οι απόψεις της. Μία από αυτές είναι η πρόθεση της για τη διενέργεια μίας ουσιαστικής έρευνας που θα καλύπτει επώνυμα όλους τους επαγγελματίες της περιοχής. Το ίδιο μέλος του Δ.Σ. της Επαγγελματικής Ένωσης επιβεβαίωσε ότι οι πάγιες θέσεις για το κλείσιμο της Σπύρου Ρόδη δεν πρόκειται να αλλάξουν. Άλλωστε είναι πιθανό τις επόμενες ώρες το Δ.Σ. να εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου.

Η καθημερινότητα στη Σπύρου Ρόδη αναδεικνύει συχνά κάποια προβλήματα που η κοινή γνώμη μεταφέρει σε συζητήσεις. Ένα από αυτά είναι ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων. Φαίνεται ότι είναι ένα πρόβλημα που κάποιες φορές λειτουργεί ανασταλτικά στην εικόνα του πεζόδρομου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία τυχαία φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal (αυτή του κειμένου) μέσα στον πεζόδρομο φαίνονται δύο αυτοκίνητα, ενώ εκείνη την ημέρα, την ίδια ώρα συνολικά υπήρχαν τέσσερα. Και αυτό δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση.

Για μία μερίδα συμπολιτών μας, άγνωστος ο αριθμός της, το κέντρο τελείωσε. Πρόκειται κυρίως για νοικοκυρές μέσης ηλικίας, που μένουν στην περιφέρεια και λόγω των πολλών υποχρεώσεων συνήθιζαν με ένα scouter ή ένα μηχανάκι να κάνουν γρήγορα τα ψώνια τους και να επιστρέφουν σπίτι.

Από την άλλη μία κατηγορία καταναλωτών αγάπησε πραγματικά αυτόν τον πεζόδρομο: Νέες μητέρες με καροτσάκια ή με τα μικρά παιδιά τους δίπλα, μπορούν να χαζεύουν τις βιτρίνες και να ψωνίζουν χωρίς τον φόβο τον οχημάτων. Μαζί με αυτή την κατηγορία και πολλοί άλλοι που θέλουν να κινούνται ήρεμα με τα πόδια στο κέντρο.

Το αρνητικό κοντράστ με τις κορδέλες και τους κώνους, στη φυσιογνωμία μίας όμορφης οδού όπως είναι η Σπύρου Ρόδη, συζητήθηκε από πολλούς επισκέπτες το καλοκαίρι που πέρασε. Οι ίδιοι όμως έδειχναν να απολαμβάνουν τη βόλτα τους στα μαγαζιά της περιοχής. Φάσεις και μικρές αντιφάσεις από μία κατάσταση που μοιάζει να είναι περισσότερο στην περίοδο της ζύμωσης της και που για να σταθεί πρέπει να αποβάλει από πάνω της συνήθειες δεκαετιών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png