Σε σύνδεση με την "Τράπεζα Τροφίμων" ο Δήμος της Αίγινας.

Ο Δήμος της Αίγινας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του μη κερδοσκοπικού, κοινωφελή οργανισμού "Τράπεζα Τροφίμων" προσφέροντας πλέον δωρεάν τρόφιμα σε πενήντα οικογένειες στην Αίγινα που έχουν ανάγκη στήριξης. Η σύνδεση του Δήμου της Αίγινας με την Τράπεζα Τροφίμων, εντάσσεται στις προσπάθειες του Δήμου του νησιού να αναδείξει το κοινωνικό του πρόσωπο με ουσιαστική προσφορά βοήθειας σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Η λειτουργία της Τράπεζας Τροφίμων στηρίζεται στην αφιλοκερδή προσφορά των επιχειρήσεων της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών που για διάφορους λόγους κάποια από τα προϊόντα τους δεν μπορούν να τα διαθέσουν στην αγορά. Τα τρόφιμα αυτά είναι κατάλληλα προς κατανάλωση, αλλά είτε είναι ελλιποβαρή, είτε έχουν σκισμένες ετικέτες ή άλλα προβλήματα στη συσκευασία τους, είτε βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους.

Κάτω από άλλες συνθήκες τα τρόφιμα αυτά θα κατέληγαν στις χωματερές παρά το γεγονός ότι είναι σε άριστη κατάσταση. Είναι προφανές ότι στην κοινωνία της αφθονίας πετιούνται ακόμη και πράγματα που είναι χρήσιμα για τη ζωή κάποιον άλλον. Με τη δράση της Τράπεζας Τροφίμων αυτά τα προϊόντα συλλέγονται από βιομηχανίες, super markets ή διανομείς και μεταφέρονται εκεί που υπάρχει πραγματικά ανάγκη. Οι εγκαταστάσεις της Τράπεζας Τροφίμων βρίσκονται στο Κρονέρι Αττικής, σε μία έκταση 1.500 τ.μ. Από εκεί διακινούνται 80 τόνοι τυποποιημένων τροφίμων το μήνα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png