10η Γιορτή παραδοσιακών σπόρων στην Αίγινα από την τοπική ομάδα της Εναλλακτικής Κοινότητας Πελίτι.

Για 10η συνεχή χρονιά η τοπική ομάδα της Εναλλακτικής Κοινότητας Πελίτι, γιόρτασε όπως κάθε Απρίλιο τη γιορτή των παραδοσιακών σπόρων στον Πύργο Μαρκέλλου.. Η προσέλευση του κόσμου μεγάλη, όπως και το ενδιαφέρον που εκδήλωσε για τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών. Η γιορτή των παραδοσιακών σπόρων, έχει ως σκοπό τη συγκέντρωση των φυτών που αναπτύχθηκαν μέσα από το ανοιχτό σπορείο που είχε δημιουργηθεί τον Φλεβάρη. Τα φυτά μοιράζονται στη συνέχεια σε όσους εκδηλώνουν ενδιαφέρον να τα καλλιεργήσουν στον κήπο τους. Την τοπική ομάδα του Πελίτι, αλλά και τους σκοπούς της δράσης παρουσίασε στο κοινό ο εκπαιδευτικός κύριος Άρης Παύλος,  όπως και η κυρία Βάσω Κανελλοπούλου, δημοσιογράφος, εκπρόσωπος του Πελίτι στις διεθνείς σχέσεις του και στα θέματα νομοθεσίας.

Η γιορτή περιελάμβανε επίσης δημιουργικά παιχνίδια για παιδιά από την ΜΚΟ "Μήλο' με την Έλενα Φουντούκη  και την νηπιαγωγό - εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού  Μαριάνθη Δημητρούλη από το "Μηλοκύδωνο", συμμετοχικά παιχνίδια για μεγάλους από το Γιάννη Ψαλλιδάκο και παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα της σχολής Βυζαντινής Μουσικής και παραδοσιακών οργάνων και τον κύριο Αλέξανδρος Στρίτζινγκ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png