Θρασύτατη διάρρηξη στο Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας.

Θρασύτατη διάρρηξη και ληστεία σημειώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι από άγνωστους στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας. Οι θρασύτατοι διαρρήκτες που δεν σεβάστηκαν ούτε την ιστορικότητα, αλλά ούτε και την ιερότητα του χώρου, κατάφεραν να μπουν στον ναό από την κεντρική είσοδο, αφού πρώτα με καδρόνια έσπασαν τα ξυλόγλυπτα και τα τσάμια που κοσμούν την είσοδο. Λίγο πριν είχαν προσπαθήσει, μάλλον με κάποιο κατσαβίδι, να ξηλώσουν τον καπλαμά σε ένα σημείο της πόρτας χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Όταν είδαν ότι παρά τις προσπάθειες τους δεν κατάφεραν να διαρρήξουν την είσοδο χρησιμοποίησαν πιο δραστικά μέσα, επιστρατεύοντας κάποια καδρόνια ή άλλα βαριά αντικείμενα, με τα οποία και θρυμμάτισαν κυριολεκτικά την είσοδο. Είναι προφανές ότι οι ληστές είχαν κατά νου το παγκάρι του ναού, μία μέρα μετά την εορτή του Αγίου Διονυσίου. Ευτυχώς στο παγκάρι δεν υπήρχαν χρήματα. Όπως φαίνεται οι ληστές τράπηκαν σε φυγή γρήγορα, καθώς τους πίεζε ο χρόνος. Άλλωστε το προαύλιο του μητροπολιτικού ναού της Αίγινας είναι ανοικτό όλη την ημέρα και πολλοί περνούν από εκεί συχνά, ενώ πολλές φορές παιδιά παίζουν εκεί.

Ο Μητροπολιτικός Ναός της Αίγινας έχει γίνει στόχος διαρρηκτών και άλλες φορές στο παρελθόν. Τα κρούσματα σταμάτησαν από την στιγμή που τοποθετήθηκε συναγερμός. Ατυχώς, αυτός παρέμενε κλειστός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Άλλωστε κανένας δεν περίμενε ότι κάποιοι θα προσπαθούσαν να ληστέψουν τον ναό μέρα μεσημέρι.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png