Δράση κατά της Κλιματικής Αλλαγής και υπέρ της ανακύκλωσης στην Αίγινα.

Σε μία πολύχρωμη και ζωηρή πορεία συμμετείχαν μαθητές της Αίγινας σήμερα το πρωί στην παραλία της Αίγινας. Μία πορεία κατά της Κλιματικής Αλλαγή, στην οποία οι μαθητές του νησιού τις φωνές τους με αυτές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, σε 2.300 πόλεις και 190 χώρες του κόσμου, ώστε να πείσουν τους πολιτικούς ηγέτες να καταλήξουν σε μία νομικά δεσμευτική συμφωνία στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι (COP 21) που θα ξεκινήσει αύριο. Η δράση οργανώθηκε από το Σύλλογο Φίλων της Αίγινας και είχε έναν ακόμη στόχο, να της προσδώσει και έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν την αξία της ανακύκλωσης.

Η πορεία ξεκίνησε από τον χώρο μπροστά από την "Παναγίτσα" με την μπάντα των Ναυτοπροσκόπων της Αίγινας να την οδηγούν και τους μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς τους και μέλη του συλλόγου να χτυπούν ρυθμικά πλαστικές συσκευασίες. Η πορεία κατευθύνθηκε προς το 1ο Δημοτικό Σχολείο, όπου οι μαθητές έβαλαν τις πλαστικές συσκευασίες μέσα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης

Δείτε φωτογραφίες από τη δράση εδώ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ που παιάνισε μέρος της 9ης Συμφωνίας στο προαύλιο του σχολείου. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου προβλήθηκε video για την ανακύκλωση, ενώ στη συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις των ζωγραφικών έργων που φιλοτέχνησαν οι μαθητές των σχολείων.

Οι βραβεύσεις έγιαν από την εικαστικό κυρία Κυριακή Χριστακοπούλου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με μουσική και τραγούδι.
Τον Δήμο Αίγινας εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης, ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο κύριος Αντώνης Ντελής, διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας και δημοτικός σύμβουλος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png