Έφυγε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Βικτώρια Τράπαλη.

"Για τον άνθρωπο τα λόγια έχουν μια εξαιρετική σημασία. Τα λόγια μπορούν να τον γλυκάνουν ή μπορεί να τον πληγώσουν. Σκεπτόμαστε με λόγια, διατυπωνόμαστε με λόγια, εκφραζόμαστε με λόγια και είναι μια προσπάθεια να δούμε αυτή την πλευρά της συνείδησής μας και της αντίληψής μας", είχε πει η δημοσιογράφος Βικτώρια Τράπαλη μιλώντας στο Aegina Portal στην εκδήλωση με τίτλο "Εν αρχή ην ο Λόγος", που είχε επιμεληθεί η ίδια, τον Σεπτέμβριο του 2011. Συγγραφέας, μεταφράστρια, στιχουργός και δημοσιογράφος, η Βικτώρια Τράπαλη γεννήθηκε στο Βόλο το 1954, σπούδασε φιλοσοφία και λογοτεχνία, ενώ ασχολήθηκε επί σειρά ετών με μεταφράσεις λογοτεχνικών βιβλίων.

Έχουν εκδοθεί περισσότερα από τριανταπέντε τίτλοι, με περισσότερο ενδεικτικούς τους: Φως τον Αύγουστο του Φόκνερ, Ο Μεγάλος Αποχαιρετισμός του Τσάντλερ, Οι Κήποι της Εδέμ του Χέμινγουεϊ, Επικίνδυνη Αγάπη του Όκρι. Το 1996 κυκλοφορεί η συλλογή της: "Τα Στιχάκια". Το 1998 υπογράφει τα λόγια στο CD Σημάδια του σχήματος "ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ". Το 1999 δημοσιεύονται τα πρώτα της διηγήματα στο περιοδικό Δρομολόγια. Το Μάιο του 2000 βγαίνει το πρώτο της βιβλίο: "Με Ποια Ηθοποιό Μοιάζω;" Η "Στάνκα" είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της.

Ήταν από τις πρώτες ποιήτριες που στήριξαν τις ποιητικές βραδιές των Αιγινητών ποιητών, επίσης επιμελήτρια των εκθέσεων γλυπτικής του David Kennedy, την καλλιτεχνική δουλειά του οποίου έκανε γνωστή στο κοινό μέσα από δύο τουλάχιστον εκθέσεις. Επιμελήθηκε και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως αυτές στο Φεστιβάλ Φιστικιού του 2011. Η αρθρογραφία της στα τοπικά μέσα της Αίγινας είναι συχνή και εύστοχη, ενώ τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε μέσα από το Aegina Light.

Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με την επιθυμία των συγγενών της, η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα στο Βόλο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png