Η πτώση ενός κλαδιού προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του κέντρου της Αίγινας. Διακοπές σημειώθηκαν στον Μαραθώνα, την Κυψέλη και άλλες περιοχές.

Οι πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν από νωρίς σήμερα το βράδυ στον Σαρωνικό, δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στην ομαλή ηλεκτροδότηση του κέντρου και άλλων περιοχών του νησιού. Η ένταση των ανέμων προκάλεσε την πτώση ενός μεγάλου κλαδιού, από ένα πολύ μεγάλο σε ύψος δέντρο, που βρίσκεται στο πάρκο δίπλα στο κτίριο του παλιού δημαρχείου, σε κεντρικό υποσταθμό της ΔΕΗ, προκαλώντας βλάβη. Πτώσεις κλαδιών από το ίδιο δέντρο έχουν σημειωθεί και παλαιότερα. Πέρυσι τον Μάιο έγινε προσπάθεια, με την χρήση ενός μεγάλου τηλεσκοπικού οχήματος της πυροσβεστικής, να απομακρυνθεί, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν λόγω της ιδιαιτερότητας του σημείου. Η πτώση του κλαδιού, σήμερα το βράδυ, προκάλεσε διακοπή ρεύματος στο κέντρο της Αίγινας, όπου η εικόνα ήταν μικτή, ενώ διακοπές σημειώθηκαν στον Μαραθώνα, την Κυψέλη και αλλού.

Στην παραλία της Αίγινας, πίσω από το πάρκο που βρίσκεται το παλιό Δημαρχείο, στην ιχθυαγορά, συνεργείο της ΔΕΗ έσπευσε στο σημείο προκειμένου να αποκαταστήσει τη βλάβη. Παράλληλα, όργανα από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας με περιπολικό και αναμμένους τους φάρους, κατεύθυναν τους πολίτες μακριά από το σημείο του συμβάντος, καθώς οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες. Από το ρεπορτάζ του Aegina Portal, από περαστικούς, γίνεται λόγος, για μία μεγάλη λάμψη που συνοδεύτηκε από θόρυβο, σε κάποιο σημείο του υποσταθμού της ΔΕΗ.

Όσο αφορά τις συνθήκες, ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής, μιλούν για ανεμοστρόβιλο ή υδροστρόβιλο που έπληξε τοπικά αυτό το σημείο του λιμανιού. Ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης μιλώντας στο Aegina Portal επιβεβαίωσε τις συνθήκες και τα προβλήματα που δημιούργησε η πτώση του κλαδιού, ενώ σημείωσε ότι το συνεργείο της ΔΕΗ εργάζεται και η βλάβη θα αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png