Ανοιχτό σπορείο από την εναλλακτική κοινότητα "Πελίτι".


Για μία ακόμη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία του ανοιχτού σπορείου, με φορέα της εκδήλωσης την ομάδα Αίγινας της εναλλακτικής κοινότητας "Πελίτι". Η δράση που αφορά τη διάδοση και την καλλιέργεια ντόπιων και παραδοσιακών ποικιλιών, θα γίνει στον Πύργο του Μαρκέλου την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί και αποτελεί τον προάγγελο της κεντρικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Απριλίου κατά την οποία όσοι το επιθυμούν μπορούν να πάρουν σπόρους από διάφορες ποικιλίες εντελώς δωρεάν.

Η δράση για τη διατήρηση και τη διάδοση των ντόπιων και παραδοσιακών ποικιλιών, αν και υποστηρίζετε από μια συμπαγή ομάδα στην Αίγινα, δεν ήταν ευρέως γνωστή. Η περσινή παρουσίαση της από το Aegina Portal προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών κατοίκων του νησιού που έψαχναν τέτοιες ποικιλίες. Φέτος είναι μια καλή ευκαιρία για όσους ασχολούνται με καλλιέργειες να επισκεφθούν την εκδήλωση στο προαύλιο χώρο του Πύργου του Μαρκέλου, να ανταλλάξουν απόψεις, να δημιουργήσουν τα δικά τους σπορεία και φυσικά να πάρουν δωρεάν σπόρους από ντόπιες και παραδοσιακές ποικιλίες. Οι σχετικές εκδηλώσεις γίνονται με την υποστήριξη του Δήμου της Αίγινας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22970 28264.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png