Ο "Χορός της Λαμπρής στο Σταύρο της Παλιαχώρας". Το ηχηρό το μήνυμα του Πάσχα, από την αναβίωση της Αιγινήτικης παράδοσης.


Για μία ακόμη χρονιά ο Μορφωτικό Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας", αναβίωσε ένα παραδοσιακό Αιγινήτικο έθιμο των ημερών του Πάσχα. Πρόκειται για "το χορό της Λαμπρής", στην πλατεία της εκκλησίας του Σταυρού στην Παλιαχώρα, όπου κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και συμμετείχαν στην γιορτινή.

Πρόκειται για μία εκδήλωση που έχει και λαογραφικό χαρακτήρα, καθώς η πλατεία στην εκκλησία του Σταύρου ήταν τόπος κοινωνικής συνεύρεσης, διασκέδασης, αλλά και σημείο από όπου ξεκινούσε η εκδήλωση της αγάπης των νέων που ήθελαν να παντρευτούν. Το κοινό καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Βασίλης Μουσουλέας, ενώ το χορευτικό τμήμα του συλλόγου που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς. Ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική και τραγούδι από τους: Εικοσιπεντάκη Δημήτρη στη λίρα, το ούτι και το βιολί, το Σώρρο Σταύρο στη κιθάρα και το Σώρρο Βαγγέλη στα κρουστά.

Πολλοί από τους επισκέπτες που ήρθαν στην Παλιαχώρα σήμερα για πρώτη φορά, ένιωσαν μαγεμένοι τόσο από την ομορφιά του φυσικού τοπίου, όσο και από την φυσιογνωμία και την ιστορικότητα της περιοχής. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png