Ανοικτό σπορείο από την ομάδα Αίγινας της κοινότητας Πελίτι.


Γράφει η Μαρία Μαλτέζου
Την Κυριακή στον Πύργο του Μαρκέλου πραγματοποιήθηκε η διαδικασία δημιουργίας ανοιχτού σπορείου από την ομάδα της Αίγινας, που εκπροσωπεί την εναλλακτική κοινότητα Πελίτι. Νέοι και παλιοί καλλιεργητές βρέθηκαν μαζί, αντάλλαξαν γνώσεις και εμπειρίες, φύτεψαν σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών και έκλεισαν ραντεβού για την επόμενή τους συνάντηση για τις 12 Απριλίου στον ίδιο χώρο, με την εκδήλωση που αφορά την Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών.

Η Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι ξεκίνησε την άνοιξη του 1995, είναι μια μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση, που δραστηριοποιείται σε τρεις θεματικές ενότητες τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών, την ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς χρήματα και τη δημιουργία μιας οικολογικής κοινότητας.


Το 2002 το Πελίτι ξεκίνησε το Πανελλαδικό Δίκτυο Ανταλλαγής Αγαθών και Υπηρεσιών Χωρίς Χρήματα με σκοπό την επαφή και συνεργασία των ανθρώπων χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος.

Αν υπάρχει κάτι που χρειάζεστε και κάποιο από τα μέλη της ομάδας είναι σε θέση να σας το προμηθεύσει, επικοινωνείτε μαζί του και συμφωνείτε μαζί του στο τρόπο συναλλαγής. Για την ώρα δεν ορίζετε κάποια τιμή ή κάποιο άλλο νόμισμα. Οι ενδιαφερόμενες πλευρές θα βρουν από μόνες τους την αναλογία ανταλλαγής. Το ενδιαφέρον όσο βρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν έντονο, ενώ αρκετοί που πληροφορήθηκαν το γεγονός εκ των υστέρων, εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν και οι ίδιοι στην επόμενη εκδήλωση. Στην εκδήλωση της Κυριακής συμμετείχε και πρώην δήμαρχος Αίγινας, δημοτικός σύμβουλος κύριος Τρύφων Γκότσης. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png