Έρχεται στην Αίγινα το "1ο Φεστιβάλ Backgammon". Το τριήμερο 3, 4 και 5 Ιουνίου στην παραλία του Μαραθώνα.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Ένας αγώνας διαφορετικός από αυτούς που έχουμε συνηθίσει θα διεξαχθεί το προσεχές τριήμερο 3, 4, και 5 Ιουνίου στην Αίγινα. Ο λόγος για το '1ο Φεστιβάλ Τάβλι' που θα λάβει χώρα στην περιοχή του Μαραθώνα και συγκεκριμένα στις αίθουσες των εστιατορίων 'Όςτρια' και 'Στατηγός'. Για το συγκεκριμένο event στην κάμερα του Aegina Portal μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon κος Παύλος Θανόπουλος.

'Η αγάπη μου για το τάβλι σε συνδυασμό με τους δεσμούς μου με το νησί, με έφεραν να μεταφέρω την αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Αίγινα, ονομάζοντάς την σε '1ο Φεστιβάλ Τάβλι'. Ο κος Θανόπουλος εξήγησε τους κανονισμούς του επίσημου αυτού παιχνιδιού, ελπίζοντας πως σύντομα θα μπει στην κατηγορία των αθλημάτων. Το Backgammon είναι το γνωστό πανελλήνιο παιχνίδι 'πόρτεσ' στο τάβλι, με μια μικρή διαφοροποίηση σε σχέση με το παραδοσιακό παιχνίδι, που προκύπτει από τη χρήση του 'βίδου', ενός ζαριού που χρησιμοποιείται από τους παίκτες για να πολλαπλασιάσουν την αξία του εκάστοτε παιχνιδιού.

Στην Ελλάδα το συγκεκριμένο παιχνίδι σύμφωνα με τις μαρτυρίες παιζόταν πριν το 1940. Σκοπός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon είναι η οργάνωση ελληνικών και διεθνών ημερίδων ή τουρνουά, και την εξάπλωση του παιχνιδιού σε ολόκληρη τη χώρα. Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ελληνικού πυρήνα παικτών έγινε την δεκαετία του 1980.

Μέχρι και σήμερα υπάρχουν πολλές διακρίσεις με την Ελληνική Ομοσπονδία να έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία πολλά event, διεκδικώντας σταδιακά τον τίτλο της πιο επιτυχημένης και οργανωμένης ομοσπονδίας παγκοσμίως. Ραντεβού όπως είπε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας την Παρασκευή 3 Ιουνίου στον Μαραθώνα, για μια πρώτη γνωριμία με το τάβλι στην επίσημη μορφή του και κουβέντα πάνω στην αγαπημένη αυτή συνήθεια των Ελλήνων και όχι μόνο, σε στιγμές χαλάρωσης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png