Στο Λεόντι, στην περιοχή της Κυψέλης, συνεχίζεται το έργο των "Χερσαίων".

Μετά την ολοκλήρωση του τμήματος, των "χερσαίων έργων" στην περιοχή της "Πασπάρας" στο λιμάνι του Λεοντίου, το έργο βαίνει σταδιακά προς την ολοκλήρωσή του, με ένα ακόμη τμήμα στην περιοχή του Λεοντίου στην Κυψέλη, που ξεκινά κοντά στη στάση "Παυλινέρη". Έτσι όσοι κινούνται σε αυτή την περιοχή θα δουν σε αρκετά σημεία να έχουν τοποθετηθεί απαγορευτικά, καθώς τοποθετείται ο μεγάλος αγωγός. Χαρακτηριστικό αυτού του τμήματος είναι το σκληρό έδαφος το οποίο έχουν συναντήσει τα σκαπτικά μηχανήματα. Στην "Πασπάρα" για παράδειγμα το έδαφος ήταν μαλακό και αυτό βοήθησε, στο να ολοκληρωθούν σύντομα οι εργασίες και να γίνει η αποκατάσταση του σκαμμένου οδοστρώματος.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον έχει το εργοτάξιο του έργου, εκεί δηλαδή που βρίσκονται οι μεγάλες δεξαμενές, που αποτελούν και αυτές μέρος των χερσαίων. Στο σημείο έχει τοποθετηθεί ένας σπαστήρας για τα υλικά των εκσκαφών. Η έκταση του χώρου που βρίσκεται το εργοτάξιο και οι δεξαμενές είναι 9 στρεμμάτων. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυψέλης, μιλώντας στο Aegina Portal, εξήγησε ότι θα γίνει μια συνδεσμολογία τέτοια ώστε το νερό να μεταφέρεται προς τις παλιές δεξαμενές. Οριοθέτησε χρονικά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, περίπου στις 10 ημέρες, λόγω της σκληρότητας του εδάφους.

Δηλώσεις για αυτή τη φάση του έργου, έκανε στο Aegina Portal και ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο οποίος εξήγησε τη βαρύτητα του έργου για την υδροδότηση της Αίγινας, σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους εργολάβους και τους τεχνικούς  προκειμένου να διασφαλιστούν οι παράμετροι που αφορούν τις εργασίες, επιβεβαίωσε ότι στην περιοχή το έδαφος είναι σκληρό και για αυτό υπάρχουν κάποιες επιπλέον δυσκολίες, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι εργασίες εκεί και σε ένα διπλανό σημείο θα έχουν ολοκληρωθεί σε 7 ημέρες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png