Δηλώσεις Δημήτρη Μούρτζη για το ζήτημα των παραλιών.

Δηλώσεις έκανε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, σχετικά με το ζήτημα των παραλιών και το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες, σε επαγγελματίες του νησιού. Ο κύριος Μούρτζης χαρακτήρισε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες, ως το αποκορύφωμα της κωλυσιεργίας της ΕΤΑΔ και του υπουργείου Οικονομικών. "Φτάσαμε και φέτος στο ίδιο σημείο που είμαστε και πέρυσι. Τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου υπεγράφη το πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής μεταξύ των ΕΤΑΔ και του Δήμου η παραχώρηση των παραλιών. Αυτό είχε ως συνέπεια, να γίνει αυτό που έγινε χθες. Να ταλαιπωρηθούν στο σύνολο οι επαγγελματίες του νησιού, διότι δεν είχαν υπογράψει συμφωνητικό με τον Δήμο, και βεβαίως όχι με υπαιτιότητα του Δήμου και έφτασαν στη διαδικασία του αυτοφώρου. Ένα πράγμα το οποίο με λύπησε προσωπικά πάρα πολύ και βεβαίως έχει δημιουργήσει εντυπώσεις πανελλαδικές. Γιατί όπως ξέρετε τα νησιά είναι ο μοναδικός οικονομικός πνεύμονας σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζει η Ελλάδα μας", είπε ο κύριος Μούρτζης, τονίζοντας ότι όλες οι διαδικασίες που αφορούν το καλοκαίρι πρέπει να γίνονται από την χειμερινή περίοδο.

"Δυστυχώς για μία ακόμη φορά, βγήκαν έξω από τα προγράμματα και ο δήμος ως υπεύθυνος στα τοπικά ζητήματα ξαναμπήκε πάλι στο στόχαστρο, ότι τάχατες κάποιες καθυστερήσεις που έγιναν, που δεν έγιναν βεβαίως, φταίει ο Δήμος ή φταίει ο Δήμαρχος", σημείωσε ο κύριος Μούρτζης, που στη συνέχεια κάνοντας αναφορά στους επαγγελματίες είπε: "Αυτό είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά και η ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επαγγελματίες, πρέπει κι αυτοί να καταλάβουν από την πλευρά τους, ότι κάποιες διαδικασίες πρέπει να τις κάνουν και αυτοί σύντομα και να μην αφήνουν το χρόνο να κυλάει και βεβαίως ο νόμος να επιλαμβάνεται για θέματα τα οποία έχει ως υποχρέωση να επιληφθεί".

Σε άλλο σημείο ανέφερε την πρόταση του, που αφορά στην παραχώρηση των παραλιών για διάστημα ίσο με τη θητεία της δημοτικής αρχής, ώστε να υπάρχει ο χρόνος να γίνονται οι νόμιμες διαδικασίες και να αποφεύγονται οι διενέξεις μεταξύ των επαγγελματιών. Ζήτησε, επίσης, συνεργασία και αμοιβαία κατανόηση με τους επαγγελματίες του νησιού, λέγοντας ότι ο Δήμος είναι στην υπηρεσία τους. "Έχω ζητήσει να μην κάνει αναφορές ο ένας στον άλλον. Όλα ξεκίνησαν από κάποιους επαγγελματίες που θεωρούν τους εαυτούς τους θιγμένους. Προέβησαν σε διαδικασίες μήνυσης και η μήνυση αυτή είχε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο πιστεύω να είναι το τελευταίο". Ο κύριος Μούρτζης έκανε αναφορά στην ανάγκη ισονομίας και συνεργασίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png