Έρχεται και φέτος η "Ώρα της Γης" στην Αίγινα.


Πέρυσι η Αίγινα βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας και της προσοχής πανελλαδικά, καθώς πολλά Μέσα Ενημέρωσης με εθνική εμβέλεια έδειξαν ενδιαφέρον και παρουσίασαν μία πρωτότυπη δράση, που όσο αφορά τη χώρα μας ξεκίνησε επίσημα από την Αίγινα. Φέτος την αγκαλιάζουν 161 δήμοι και κοινότητες και έχει χορηγούς επικοινωνίας έγκυρα Μέσα Ενημέρωσης όπως η τηλεόραση του Σκάι και η Καθημερινή.

Η "Ώρα της Γης" μοιάζει να έχει (και έχει) τη δύναμη ενός κινήματος που μπορεί να λειτουργεί και να δρα μαζικά και αυτό γιατί η δράση της βασίζεται σε μία απλή κίνηση: το κλείσιμο των φώτων. Μια συμβολική κίνηση, που ωστόσο φέρνει τόσο πραγματικό αποτέλεσμα, όσο και την αίσθηση της ηθικής ικανοποίησης για αυτόν που συμμετέχει. Φέτος η Αίγινα συμμετέχει και πάλι στην "Ώρα της Γης" που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαρτίου στις 08:30. Εκείνη την ώρα οι κάτοικοι του νησιού, μαζί με ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, θα πουν όχι στην υπερθέρμανση του πλανήτη και ναι σε λύσεις που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

H κυρία Ελένη Σκρέκου ήταν ο κινητήριος μοχλός της περσινής εκδήλωσης, πολύ πριν την υιοθετήσουν επικοινωνιακά τα μεγάλα εθνικά δίκτυα. Υπό την αιγίδα του Δήμου της Αίγινας η εκδήλωση κατάφερε να επικοινωνήσει γρήγορα το μήνυμα και να κάνει τους κατοίκους του νησιού να κατέβουν στην παραλία και να συμμετέχουν. "Το γεγονός ότι φέτος γίνεται σε όλη την Ελλάδα, δείχνει ότι ο κόσμος σιγά - σιγά καταλαβαίνει τη δύναμη του. Τη δυναμική που έχουμε ως σύνολο και ως πολίτες" δήλωσε η κυρία Σκρέκου στο Aegina Portal. Αξίζει να σημειώσουμε ότι φέτος κατά τη διάρκεια της "Ώρας της Γης" θα σβήσει ο φωτισμός στο Κοινοβούλιο, στον Παρθενώνα, στο Λευκό Πύργο και σε πολλά άλλα σημαντικά κτήρια. Την ίδια ώρα τα φώτα στην παραλία της Αίγινας, μαζί με τα φώτα των καταστημάτων θα σβήνουν επίσης στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για το μέλλον του πλανήτη μας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png