Η ασύλληπτη ναυτική τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή Πέρδικας - Μονής.

Ένας από τους επιβάτες που βρισκόταν στην μοιραία βάρκα, μία από τις λάντζες που έκαναν το δρομολόγιο Αίγινα - Μονή, είπε μιλώντας στο Aegina Portal: "Ήρθε το ταχύπλοο με μεγάλη ταχύτητα και έπεσε ακριβώς στη δεξιά μπάντα του καϊκιού, πέρασε πάνω από τη γέφυρα και βγήκε από την άλλη, κόβοντας το καΐκι στη μέση. Έχει παρασύρει σίγουρα άτομα, τα οποία δεν έχουν βγει έξω". Ο ίδιος, λίγο νωρίτερα είχε σηκωθεί από τη θέση του για να περάσει η αδελφή του, και έτσι σώθηκε. Όταν έγινε αντιληπτό σε όσους βρίσκονταν στο λιμάνι της Πέρδικας το τι είχε συμβεί, με τα σκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή προσπάθησαν να βοηθήσουν τους ναυαγούς που βρίσκονταν στην θάλασσα. Περισυνέλεξαν όσους βρήκαν και τους μετέφεραν στο λιμάνι. Στην έρευνα πήρε μέρος ένα ελικόπτερο και δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, και βέβαια, κάθε πλεούμενο από την περιοχή, που μπορούσε να προσφέρει βοήθεια, ήταν εκεί.

Οι  εικόνες είναι πραγματικά τραγικές. Πάνω σε ένα παγκάκι, ένα παιδί, ίσως πέντε ετών, δέχεται καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση από γιατρούς που βρίσκονται στην Αίγινα κάνοντας τις διακοπές τους. Ένα τραγικό ναυτικό ατύχημα, μερικές εκατοντάδες μέτρα από την ακτή, που έχει στοιχίσει τη ζωή, μέχρι αυτή την ώρα, σε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι πέντε ετών. Ο ιατρός Σωκράτης Δούκας δέχεται κλήση ώστε να πάει στο σημείο. Όπως δήλωσε αργότερα σε ραδιοφωνική εκπομπή του Aegina Portal αντίκρισε μία εικόνα "μαζικής καταστροφής", όπως την χαρακτήρισε.

Τα ασθενοφόρα από το Κέντρο Υγείας και το Νοσοκομείο "ουρλιάζουν", προσπαθώντας να φτάσουν το ταχύτερο στο λιμάνι της Πέρδικας. Στο πόδι όλη η Πέρδικα. Το λιμεναρχείο και η αστυνομία βοηθάει όσο μπορεί. Απλός κόσμος σπεύδει να βοηθήσει τους τραυματισμένους.
 
Στη θάλασσα η έρευνα συνεχίζεται. Σε βάθος πενήντα μέτρων ο δύτης διασωστικού κλιμακίου από την Αίγινα βρίσκει και ανασύρει νεκρό έναν από τους αγνοούμενους. Το λιμάνι της Πέρδικας "παγώνει" για μία ακόμη φορά. Οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να πέσει το βράδυ. Οι συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες, λόγω των ισχυρών ρευμάτων.
Πέντε σοβαρά τραυματίες, πρέπει να μεταφερθούν το ταχύτερο δυνατόν σε νοσοκομειακές μονάδες της Αθήνας και του Πειραιά. Στο λιμάνι πέντε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αναμένουν τους τραυματίες. Τα νέα για την αλλοδαπή γυναίκα που ακρωτηριάστηκε είναι καλά.

Στο λιμάνι της Πέρδικας, κομμάτια από το κατεστραμμένο τουριστικό σκάφος έχουν ανελκυστεί στο ντόκο. Η καταστροφή είναι καθολική. Μόνο η  γαλανόλευκη εξακολουθεί να κυματίζει ακόμη πάνω στο λευκό άλμπουρο, ενώ τα σωσίβια δεξιά και αριστερά θυμίζουν την ανάγκη να συνεχιστούν οι έρευνες για του αγνοούμενους.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png