Τα απόβλητα των πλοίων στο λιμάνι της Αίγινας.


Η πρακτική είναι γνωστή, όπως άλλωστε και το τι συμβαίνει με την τακτική των επιβατικών πλοίων να αφήνουν τα απορρίμματα τους στο λιμάνι της Αίγινας. Απορρίμματα που θα περισυλλεγούν από το Δήμο της Αίγινας και λίγο αργότερα να ξαναπάρουν κάποιο άλλο πλοίο για να ταξιδέψουν και να καταλήξουν σε κάποια χωματερή. Το γεγονός είναι αντιφατικό, επιβαρύνει την ήδη επιβαρυμένη περισυλλογή των απορριμάτων στην Αίγινα και έχει σχολιαστεί με διάφορους τρόπους σε ανοιχτές - δημόσιες συζητήσεις για την καθαριότητα.

Την ίδια στιγμή που η προσπάθεια οδεύει προς την ολοένα και μεγαλύτερη μείωση του συνολικού όγκου των απορριμάτων, ακόμη και ημερόπλοια, που πραγματοποιούν ημερήσιες κρουαζιέρες στο νησιά του Αργοσαρωνικού αφήνουν τα απόβλητα τους στην κεντρική προβλήτα του νησιού. Το ζήτημα βέβαια δεν είναι μόνο ουσίας, αλλά και αισθητικής, που και αυτή με τη σειρά της αναδεικνύει ένα διαφορετικό θέμα: Το κατά πόσο δηλαδή είναι θεμιτό, ένα πλοίο να εναποθέτει στην προβλήτα μεγάλες σακούλες απορριμάτων, Σάββατο απόγευμα, την ίδια στιγμή δηλαδή, που το λιμάνι γεμίζει από επισκέπτες που έρχονται στην Αίγινα για να περάσουν το Σαββατοκύριακο τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png