Πρόβλημα για την ασφάλεια των πεζών τα διερχόμενα δίκυκλα στη Σπύρου Ρόδη.


Παραλίγο ατύχημα θα δημιουργούσε σήμερα δικυκλιστής στο σημείο που τελειώνει η Σπύρου Ρόδη και ξεκινά η οδός Αφαίας. Το πρόβλημα προέκυψε όταν κατά τις ώρες λειτουργίας του πεζόδρομου, άτομο νεαρής ηλικίας προσπάθησε να διασχίσει τρέχοντας το δρόμο. Το μηχανάκι ερχόταν με κατεύθυνση από τη Σπύρου Ρόδη προς την Αφαίας και εάν δεν υπήρχε το ανασχετικό ταχύτητας το ατύχημα θα ήταν αναπόφευκτο. Το τυχαίο συμβάν φέρνει στην επιφάνεια το ζήτημα της ασφάλειας των πεζών κατά τις ώρες λειτουργίας του πεζοδρόμου. Το πρόβλημα προκύπτει από τη συχνή διέλευση δικύκλων που είτε είναι παρκαρισμένα σε κάθετους με τη Σπύρου Ρόδη δρόμους ή απλά βρίσκονται παρκαρισμένα πάνω στον κεντρικό δρόμο.

Γονείς και παιδιά φαίνεται να χαλαρώνουν περπατώντας στον πεζόδρομο, νιώθοντας την αίσθηση της ασφάλειας. Όμως όλο και πιο συχνά τελευταία, ο πεζόδρομος παραβιάζεται από δίκυκλα δημιουργώντας ένα επικίνδυνο καθεστώς, που κάνει αναγκαία την επιτήρησή του. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πολλές φορές η κεντρική μπάρα που εμποδίζει τη διέλευση των τροχοφόρων μένει ανοιχτή για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων της περιοχής. Για αρκετούς από εκείνους που περπατούν συχνά στη Σπύρου Ρόδη μοιάζει να έχουν δημιουργηθεί ερωτηματικά για το ποιες ώρες της ημέρας ο πεζόδρομος ανήκει αποκλειστικά στους πεζούς και ποιες είναι η οδός είναι ανοιχτή σε όλους. Πάντως σήμερα την ώρα του παραλίγο ατυχήματος η κεντρική μπάρα ήταν μισάνοιχτη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png