"Εμείς συμμετέχουμε!" Οι εκδηλώσεις του Μεσαγρού για την Ώρα της Γης.


Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την "Ώρα της Γης" εκτός από την πόλη της Αίγινας, φέτος συμμετέχει δυναμικά και ο Μεσαγρός και μάλιστα με την παρουσία του διακεκριμένου Αιγινήτη ζωγράφου Νεκτάριου Κοντοβράκη, τη συγκέντρωση πολιτών στον Ναό της Αφαίας, εκδήλωση για το "Σπίτι του Ροδάκη", ανοιχτά εργαστήρια αγγειοπλαστικής, προβολές videos, βόλτες με άμαξα και πολλά άλλα! Οι εκδηλώσεις του προγράμματος έχουν επιλεγεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδείξουν την προσωπικότητα του Μεσαγρού, ενώ η ομάδα που τις έχει αναλάβει εργάζεται με πολύ μεράκι για την επιτυχία τους. Όλους χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι επιτέλους συμπεριλαμβάνεται ο Ναός της Αφαίας σε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν το Σάββατο στις 28 Μαρτίου. Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής.

  • 10:00-11:00 π.μ. Τα παιδιά ζωγραφίζουν τη Μάνα Γη, τη Μάνα Αίγινα με τον ζωγράφο Νεκτάριο Κοντοβράκη (Υποχρεωτική η παρουσία όλων των παιδιών με τις ξυλομπογιές τους).
  • 11:00-12:00 π.μ. Παρουσίαση - Προβολή video των Επαγγελμάτων του τόπου μας που χάνονται από την Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου Μεσαγρού - Αγίας Μαρίνας. Παρουσίαση εργασίας και προβολή video το "Σπίτι του Ροδόκη". Αρχιτεκτονική Μεσαγρού, Οικολογική Δόμηση, Σπουδή της Φύσης, Σεβασμός στο Περιβάλλον (ανοιχτή συζήτηση).
  • 12:00 μ.μ. Ανοιχτό Εργαστήρι της Αίγινας. Διαδραστική Συμμετοχή Επισκεπτών στα παρακάτω εργαστήρια:
  1. Αγγειοπλαστική: Ανοιχτό Εργαστήρι περιοχή Χαλδαίικα Μεσαγρού του Νίκου Σκλάβαινα.
  2. Αγγειοπλαστική: Ανοιχτό Εργαστήρι περιοχή Κουτρουλός - Μεσαγρού των αδελφών Γκαρή.
  3. Επαφή με τη Φύση: Δωρεάν βόλτα με άμαξα στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας με τον Αντώνη Γκαργκανίτη.
Λόγω περιορισμού των θέσεων στα ανοιχτά εργαστήρια οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 22970 71745 και 6936077346 και στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 20:00 μ.μ. Σβήστε το φως! Συγκέντρωση πολιτών στο Ναό της Αφαίας. Πομπή υπό το φως των κεριών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png