Πελίτι Αίγινας. Το Ανοιχτό Σπορείο 2017 στον Πύργο του Μαρκέλλου.


Στον Πύργο του Μαρκέλλου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η δράση "Ανοιχτό Σπορείο" από την ομάδα Πελίτι Αίγινας, που φέτος συμπληρώνει δώδεκα χρόνια παρουσίας και ευαισθητοποίησης των κατοίκων του νησιού για τις ντόπιες και παραδοσιακές ποικιλίες. Στο "Ανοιχτό Σπορείο" οι κάτοικοι του νησιού μπορούν να ενημερωθούν για τη χρησιμότητα τις διατήρησης των ντόπιων ποικιλιών, σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον που διαρκώς εκβιομηχανίζεται, παραγκωνίζοντας την αξία που έχουν για τη διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου τα προϊόντα της γης που έχουν παραχθεί από αυτούς τους σπόρους.

Μπορεί να πει κανείς ότι εκτός από μία δράση ευαισθητοποίησης, είναι και μία μύησης στην καλλιέργεια αυτών των σπόρων, μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τα μυστικά για την καλλιέργειά τους και κυρίως να μοιράζονται γνώσεις και βέβαια παραδοσιακούς σπόρους, που με αυτόν τον τρόπο αλλάζουν χέρια κερδίζοντας την ύπαρξή τους και στις επόμενες γενιές.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής δράσης φυτεύονται παραδοσιακοί σπόροι, μοιράζονται και όσοι συμμετέχουν αναλαμβάνουν το μεγάλωμα των φυτών μέχρι τον Απρίλιο. Τότε γίνεται η μεγάλη γιορτή, πάλι στον ίδιο χώρο, κατά τη διάρκεια της οποίας μοιράζονται τα φυτά.

Η ομάδα του Πελίτι Αίγινας πραγματοποιεί δράσεις καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, τόσο σε σχολεία του νησιού, όσο και με άλλες εκδηλώσεις, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας την τοπική κοινωνία.

Για το Ανοιχτό Σπορείο 2017 μίλησαν στο Aegina Portal η δημοσιογράφος Βάσω Κανελλοπούλου και ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Άρης Παύλος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png