Πρόταση για πάρκινγκ δικύκλων στην είσοδο του αλσυλλίου της Παναγίτσας.


Τη δημιουργία πάρκινγκ δικύκλων στην είσοδο των εγκαταστάσεων του αλσυλλίου της Παναγίτσας, πρότεινε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Αντώνης Ντελής. Πρόκειται για τον χώρο που βρίσκεται αριστερά της εισόδου, δίπλα σε έναν οικίσκο που χρησιμοποιείται από το σύλλογο αλιέων. Σκοπός της δημιουργίας αυτού του parking, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κύριος Αντώνης Ντελής, είναι να υπάρξει ένας χώρος στάθμευσης και σε αυτή την πλευρά του λιμανιού. Με αυτόν τον τρόπο οι οδηγοί μοτοσυκλετών θα μπορούν να παρκάρουν τις μηχανές τους είτε στην πλευρά που βρίσκονται τα εκδοτήρια, είτε στην περιοχή της "Παναγίτσας".

Ο χώρος βρίσκεται στην περιοχή ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας. Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ταμείου κύριο Γιώργο Σκαλτσιώτη είπε πρόκειται για μία θετική πρόταση, καθώς οι μοτοσικλετιστές θα έχουν την επιλογή να παρκάρουν σε μία από τις δύο εισόδους του λιμένα, εξήγησε ωστόσο ότι για τη συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται σε αναμονή η εκτέλεση του έργου που αφορά, ανάμεσα σε άλλα, στην τοποθέτηση κυβόλιθων και τη γενικότερη διευθέτηση του χώρου. Αντί αυτού πρότεινε το χώρο που βρίσκεται κοντά στους κάδους απορριμάτων, με τη μετατροπή θέσεων αυτοκινήτων σε δικύκλων.

Η πρόταση του κυρίου Ντελή αφορά στη γενικότερη βελτίωση της αποφόρτισης της παραλίας από τα σταθμευμένα οχήματα, που ειδικά κατά τους μήνες της τουριστικής περιόδου και τις αργίες δημιουργούν αρνητική εικόνα και όχληση.