Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Παπαδόπουλος επισημαίνει ζητήματα που αφορούν στους δασικούς χάρτες της Αίγινας.


Τον δημοτικό σύμβουλο κύριο Γιάννη Παπαδόπουλο φιλοξένησε σήμερα το πρωί το ραδιόφωνο του Aegina Portal για το ζήτημα των δασικών χαρτών, καθώς στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αναφερθεί στη σοβαρότητα του θέματος και των προβλημάτων που μπορούν να δημιουργηθούν.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Σε ερώτηση για το εάν αλλάζει κάτι, επί της ουσίας, μετά την παράταση του χρονικού διαστήματος για την υποβολή αντιρρήσεων ο κύριος Παπαδόπουλος είπε: "Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και πολύ θετικό, διότι έχουν δικαίωμα οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δήμαρχοι, κοινοτάρχες) να στείλουν στη Δασική Υπηρεσία, τα σκαριφήματα όχι μόνο των οικισμών και των σχεδίων πόλεων που υπάρχουν, αλλά ακόμη και τα γενικά πολεοδομικά, που είναι ακόμα υπό μελέτη, δεν χρειάζεται να είναι καν ολοκληρωμένο το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και να ενημερώσουν τα κατά τόπους δασαρχεία ότι εδώ έχουμε οικισμό, ότι εδώ έχουμε σχέδιο πόλεως, έχουμε και οικιστικές πυκνώσεις. Στην Αίγινα έχουμε διάφορα "προνόμια", να έχουμε χωριά ολόκληρα όπως είναι η Παχιά Ράχη, όπως είναι ο Κύλινδρας, οι Λαζάρηδες, οι Καπότηδες, ολόκληρα χωριά τα οποία δεν έχουν  χαρακτηρισμό. Είναι οικιστικές πυκνώσεις, είναι εν τοις πράγμασι οικισμοί, αλλά ουδέποτε οριοθετήθηκαν τα όριά τους. Είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία αυτή τη στιγμή, να στείλουμε στο δασαρχείο έναν χάρτη του νησιού, λέγοντας ότι εδώ είναι το σχέδιο πόλεως, εδώ είναι ο τάδε οικισμός.

Ένα άλλο, επίσης, πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αίγινα, είναι ότι στους οικισμούς προ του 1923: Μεσαγρός, Βαγία, Μαραθώνας, Αγία Μαρίνα, αυτοί είναι οικισμοί προ το 1923 που δομούνται με βάση το ΦΕΚ 13. Αποφασίστηκε από τα δικαστήρια ότι τα όριά τους είναι ανίσχυρα, γιατί δεν οριοθετήθηκαν ενδεχομένως, τότε που οριοθετήθηκαν, με τον απολύτως νόμιμο τρόπο. Αποτέλεσμα, οι κάτοικοι αυτών των οικισμών είναι πάλι "ξεκρέμαστοι". Δηλαδή, φανταστείτε ότι για να βγάλεις μία άδεια οικοδομής στο Μεσαγρό, μες στην καρδιά του χωριού, η πολεοδομία ζητάει έγκριση από το δασαρχείο. Αυτό λοιπόν το πράγμα είναι μία ευκαιρία να θεραπευτεί και αυτό το πρόβλημα.

Είμαστε σε επικοινωνία με την τεχνική υπηρεσία του δήμου και με τον αντιδήμαρχο και από ότι ξέρω είναι αυτή τη στιγμή υπό εκπόνηση αυτοί οι χάρτες".

Αυτές ήταν οι επισημάνσεις που έκανε ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος μιλώντας στο Aegina Portal. 

Για το ίδιο θέμα και για τις ενέργειες τις οποίες έχει δρομολογήσει ο Δήμος Αίγινας, μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png