Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανέλκυσης του σκάφους "Αντωνία" στην Πέρδικα. Δρακόντια τα μέτρα ασφαλείας.


Μία ακόμη παράγραφος γράφτηκε σήμερα το πρωί στην τραγική ιστορία του ναυτικού δυστυχήματος που έγινε στις 16 Αυγούστου στο στενό Πέρδικας - Μονής. Πρόκειται για την επιχείρηση ανέλκυσης του σκάφους "Αντωνία" που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ανοιχτά της Πέρδικας. Ήδη από χθες το απόγευμα ήταν εμφανείς οι προετοιμασίες από το Λιμεναρχείο Αίγινας για την ασφάλεια του λιμένα στην προβλήτα του οποίου έγινε η ανέλκυση και η μεταφορά του.

Στη θαλάσσια περιοχή που βρισκόταν βυθισμένο το "Αντωνία", κατέπλευσε ένα φουσκωτό σκάφος της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος με δώδεκα δύτες. Το σκάφος βρισκόταν σε βάθος 32 μέτρων και η επιχείρηση χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη, καθώς το σκάφος είναι σχετικά μεγάλου μεγέθους. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες της ΜΥΑ επιχειρούσαν εναλλάξ. Ευτυχώς οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και δεν δημιούργησαν προβλήματα στους αυτοδύτες του Λιμενικού Σώματος.

Τα μέτρα ασφάλειας ήταν δρακόντια στην περιοχή. Η εφαρμογή τους ξεκινούσε από τον κεντρικό δρόμο στην είσοδο της Πέρδικας, με κατεύθυνση προς το λιμάνι, όπου όργανα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας έκαναν έλεγχο και απαγόρευαν τη διέλευση. Το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης ήταν έντονο, καθώς τηλεοπτικά δίκτυα κάλυψαν το γεγονός ακόμη και με ζωντανές συνδέσεις.

Όταν το κουφάρι του βυθισμένου πλοίου ρυμουλκήθηκε κοντά στην προβλήτα, ξεκίνησε η ανέλκυσή του από ένα γερανοφόρο όχημα που βρίσκονταν εκεί. Το "Αντωνία" ρυμουλκήθηκε από το σκάφος "Άγιος Νικόλαος".  Ο γερανός ανέσυρε μέχρι ενός σημείου το "Αντωνία", ώστε άνδρες του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας να τοποθετήσουν αντλία προκειμένου να απομακρυνθεί το θαλασσινό νερό από το εσωτερικό του και να μειωθεί το βάρος του.

Σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης στο λιμάνι της Πέρδικας βρισκόταν ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αίγινας.

Όπως ήταν φυσικό η ανέλκυση του σκάφους ξύπνησε μαύρες μνήμες από την ναυτική τραγωδία του καλοκαιριού στους κατοίκους της περιοχής, που παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό την επιχείρηση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png