Ο κ. Κώστας Γεννίτσαρης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ελεγχόμενη στάθμευση, γραφείο ΕΦΚΑ, αποκομιδή απορριμάτων.


Τον αντιδήμαρχο κύριο Κώστα Γεννίτσαρη φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal, λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κατά την οποία συζητήθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, τα θέματα των Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και της τοποθέτησης του έργου του Γιάννη Μόραλη "Χωρίς Τίτλο" (2004). Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ραδιόφωνο έγιναν ερωτήσεις και για άλλα σημαντικά θέματα όπως είναι η στέγαση του γραφείου του ΕΦΚΑ, η ελεγχόμενη στάθμευση, η αποκομιδή των απορριμάτων κατά την περίοδο της υψηλής επισκεψιμότητας και άλλα θέματα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Αναφορικά με την τοποθέτηση του γλυπτού του Γιάννη Μόραλη "Χωρίς Τίτλο" (2004) το οποίο δώρισε στον Δήμο Αίγινας η κυρία Πέγκυ Ζουμπουλάκη, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο κοντά στο σπίτι που έζησε και δημιούργησε ο Γιάννης Μόραλης. Το σημείο αυτό θα συνδεθεί με το ευρύτερο πλαίσιο της "διαδρομής των καλλιτεχνών".

Σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ο κύριος Γεννίτσαρης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δεν έλαβε σήμερα κάποια απόφαση, καθώς συζητήθηκαν και άλλες προτάσεις. Σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα έρθει προς συζήτηση μελέτη, η οποία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της διοίκησης του δήμου και της τεχνικής υπηρεσίας. "Καταλήξαμε στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες πιστεύω ότι βολεύουν την κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών.

Προσπαθήσαμε να βρούμε τη χρυσή τομή, διότι αυτή η αναρχία που επικρατεί στην πόλη, δυστυχώς, όλους μας θλίβει ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που διαδραματίζονται τόσα προβλήματα στην πόλη. Είχαμε κάνει μία μελέτη με κάποιες διορθώσεις που ήταν σε συσχέτιση με την προηγούμενη κυκλοφοριακή μελέτη που είχε γίνει από την ομάδα του κυρίου Βόσκογλου κατά τη δημοτική θητεία του κυρίου Κουκούλη. Δεν αλλάξαμε και πολλά πράγματα. Γενικά πιστεύω ότι έχει προσαρμοστεί η νέα μελέτη στην παλιά. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει κατά τους θερινούς μήνες αυτή η απόφαση η οποία θα πάρουμε στο δημοτικό συμβούλιο", είπε ο κύριος Γεννίτσαρης συμπληρώνοντας ότι: "Η παλιά μελέτη η οποία είχε γίνει το 1987, η οποία κάποιους τους έχει χαρακτηρίσει πεζόδρομους, έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα, πιστεύω, αυτοί οι πεζόδρομοι. Εν συνεχεία η μελέτη που έγινε το '07 από την ομάδα Βόσκογλου και αυτή δεν έγινε ΦΕΚ δυστυχώς, με αποτέλεσμα να μην έχει ισχύ. Εμείς κάναμε κάποιες διορθώσεις πάνω σε αυτή τη μελέτη, την θεωρήσαμε από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και αν ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο θα πάει να γίνει ΦΕΚ".

Ο κύριος Γεννίτσαρης είπε, επίσης, ότι η μελέτη αυτή μπορεί να διαμορφωθεί και από άλλες προτάσεις που θα γίνουν, αφήνοντας ανοιχτή μία τέτοια διαδικασία.
Σε ερώτηση για την ελεγχόμενη στάθμευση για την οποία έχει πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο ο κύριος Γεννίτσαρης είπε: "Θα την επαναφέρουμε για να αποφύγουμε αυτή τη συμφόρηση που υπάρχει στην πόλη".

Η επόμενη ερώτηση αφορά το κτιριακό του ΕΚΦΑ. Το θέμα είναι εξαιρετικά επίκαιρο, ύστερα μάλιστα από την ερώτηση που κατάθεσε ο βουλευτής κύριος Κώστας Κατσαφάδος προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την αντικατάσταση της Περιφερειακής Διεύθυνση του ΙΚΑ Πειραιά με δύο τοπικά γραφεία τα οποία θα έχουν μόνο διεκπαιραιωτικό ρόλο, όπως σημειώνει στην ερώτησή του. Αυτό προβλέπεται στο νέο οργανόγραμμα για τον φορέα του ΕΦΚΑ. Έτσι, όλες οι υπόλοιπες αρμοδιότητες (χορήγηση συντάξεων, έλεγχοι επιχειρήσεων κ.α.) μεταφέρονται και θα γίνονται από τα κεντρικά γραφεία του νέου φορέα στην Αθήνα.

"Το θέμα έχει μείνει ότι από την τεχνική υπηρεσία του ΕΦΚΑ μας τηλεφώνησαν και μας είπαν ότι το συντομότερο δυνατόν θα προσέλθουν στην Αίγινα και στον Δήμο μας για βρούμε από κοινού μία λύση. Από ότι μου είπε ο κύριος που μιλήσαμε, μου είπε ότι υπάρχει θέμα με τη μετάβασή του στην Αίγινα. Αν είναι τόσο σοβαρό το ποσό για τα εισιτήρια τους για να έρθουν στην Αίγινα να τα βάλουμε εμείς", είπε ο κύριος Γεννίτσαρης σημειώνοντας ότι ακόμη δεν έχει πάρει απάντηση και είναι σε αναμονή. Επισήμανε ότι οι κάτοικοι του νησιού θα υποβληθούν σε τεράστια ταλαιπωρία.

Τέλος, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η υπηρεσία καθαριότητας λόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών τις διακοπές του Πάσχα και ζήτησε από τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού να διαχειριστούν τα απορρίμματα με καλύτερο τρόπο. Σε σχετική ερώτηση για την πρόσληψη των οκταμηνιτών υπαλλήλων είπε ότι πρόκειται για ένα θέμα το οποίο θα έχει λυθεί το επόμενο δεκαήμερο, αλλά μέχρι τότε θα έχει χαθεί η περίοδος του Πάσχα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png