Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο μνημείο των εκτελεσθέντων πολιτικών κρατουμένων στη Ναυτική Βάση του Τούρλου.


Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο μνημείο των εκτελεσθέντων πολιτικών κρατουμένων κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής και την περίοδο του εμφυλίου πολέμου, στη Ναυτική Βάση του Τούρλου, πραγματοποίησε σήμερα 1η Μαΐου η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Πρόκειται για ένα μνημείο το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό, καθώς βρίσκεται μέσα στην ναυτική βάση και η πρόσβαση σε αυτό δεν είναι δημόσια. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κύριοι Θοδωρής Δρίτσας της Α' Πειραιά και Νήσων και Χριστόφορος Παπαδόπουλος της Β' Αθήνας.

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας ο κύριος Αντώνης Ντελής, εκπαιδευτικός και δημοτικός σύμβουλος,  ο οποίος εξήγησε του λόγους για τους οποίους πραγματοποιείται αυτή η εκδήλωση, ενώ ακολούθησε το ιστορικό της ημέρας το οποίο διαβάστηκε από τον ιατρό κύριο Γιώργο Μπόγρη. Ο συντονιστής της οργάνωσης κύριος Παναγιώτης Πατσακιός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο, κάνοντας αναφορά στα ιστορικά γεγονότα. Ο ποιητής Γιώργος Μαρίνος απήγγειλε ένα ποίημα και τραγούδησε, ενώ και η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε στο Aegina Portal: "Εργατική Πρωτομαγιά στον Τούρλο της Αίγινας. Η πρώτη ημέρα, η πιο συμβολική της άνοιξης, της αναγέννησης, της ελπίδας, της προοπτικής, συνδυασμένη με τη μνήμη ανθρώπων που έπεσαν και εκτελέστηκαν με τον πιο βάρβαρο τρόπο, τον πιο χυδαίο, τον πιο εγκληματικό τρόπο. Αποτίσαμε σήμερα αυτή την τιμή, την οφειλόμενη τιμή στους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, στα θύματα του εμφυλίου, σε όσους διώχθηκαν με τον πιο εγκληματικό τρόπο από τις δυνάμεις που θέλησαν να κρατήσουν υπόδουλο τον ελληνικό λαό. Η Οργάνωση Μελών Αίγινας κάνει μία νέα αρχή, για μια τιμή που πρέπει όλη η Αίγινα κάθε χρόνο και η Δημοτική Αρχή και όλες οι κοινωνικές οργανώσεις της Αίγινας να την καθιερώσουμε ως μέρα ξεχωριστής ιστορικής μνήμης για τον Αιγινήτικο λαό και την Αιγινήτικη ιστορία.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png