Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζουν ο Πύργος Μαρκέλλου και το Εϋνάρδειο.


Εντονότατες είναι οι καταγγελίες που δέχεται το Aegina Portal σχετικά με την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει ο Πύργος Μαρκέλλου, ένα ιστορικό μνημείο στο κέντρο της Αίγινας, χώρος που από τη μία αποτελεί μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής και από την άλλη αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος για τους εκδρομείς του νησιού. Μάλιστα πρόσφατα το κτήριο επισκέφθηκαν εκατοντάδες μαθητές από πολλές περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών που γίνονται αυτή την εποχή.

Στο προαύλιο του Πύργου δεν έχει γίνει, όπως θα έπρεπε, αποψίλωση, με αποτέλεσμα να ξερά χόρτα να δημιουργούν μία αποκρουστική εικόνα εγκατάλειψης. Στην ίδια αποκρουστική εικόνα συμβάλουν τα πεταμένα σκουπίδια, όπως πλαστικά μπουκάλια, συσκευασίες κτλ. Επίσης, έχουν γίνει καταγγελίες για την ύπαρξη πολλών κομματιών από σπασμένα γυαλιά, που είναι επικίνδυνα τόσο για τους μεγάλους όσο και για τα παιδιά που παίζουν εκεί. Μάλιστα, μία επιστολή που έλαβε το Aegina Portal επισημαίνει τα προβλήματα που δημιουργούνται για τη δημόσια υγεία από τις ακαθαρσίες των ζώων στο προαύλιο.

Να σημειώσουμε ότι ειδικά ο Πύργος του Μαρκέλλου είναι ένα κτήριο που φωτογραφίζεται ως αξιοθέατο από τους επισκέπτες του και οι φωτογραφίες αυτές, λόγω της εγκατάλειψης του εξωτερικού χώρου, λειτουργούν δυσφημιστικά.

Στην άλλη πλευρά του κέντρου, η εικόνα που διατηρείται στο προαύλιο του Εϋνάρδειου εξοργίζει. Σακούλες από κλαδέματα, κλαδέματα χωρίς σακούλες σκόρπια παντού, ξερά κλαδιά και, γενικότερα, μια εικόνα εγκατάλειψης παραμένει εκεί για μήνες. Το τελευταίο ρεπορτάζ του Aegina Portal για το ίδιο θέμα έγινε πριν από δύο μήνες, στις 18 Μαρτίου. Από τότε μέχρι σήμερα "δεν κουνήθηκε φύλλο". Άγνωστο γιατί, αυτά τα κλαδέματα παραμένουν εκεί τόσους μήνες, στο, έτσι κι αλλιώς εγκαταλελειμμένο, Εϋνάρδειο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png