Καταγγελτικός ο Νεκτάριος Λεούσης για τις βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης. Υπεραμύνθηκε για τις προσπάθειες της υπηρεσίας ο Αντώνης Μούρτζης.


Το θέμα των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης οι οποίες εμφανίζονται με μεγάλη συχνότητα, έγινε αντικείμενο ερωτήσεων από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης αφού παρουσίασε το πρόβλημα των συχνών βλαβών, ρώτησε τον αντιδήμαρχο κύριο Αντώνη Μούρτζη αν έχει υπολογιστεί η ζημιά που επιφέρουν στο δήμο οι απώλειες του νερού από τις βλάβες. "Αυτές οι βλάβες αν θυμάμαι καλά, έχουν ξεκινήσει από 30/4/17 είχαν αρχίσει και έσπαγαν λόγω παλαιότητας. Μετά από αυτό έχουμε πάρα πολλές βλάβες. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αυτές οι βλάβες πόσο ζημιά έχουν κάνει, εννοώ σε απώλεια δικτύου, αν μπορείτε να μου πείτε, αν σας είναι εύκολο. Και επειδή απάντησε έμμεσα ο κύριος δήμαρχος ότι κάνει κάποιες ενέργειες με την Περιφέρεια για να βγει μια μελέτη για την παλαιότητα, εάν έχετε κάνει κάποιες άλλες ενέργειες, γιατί το θέμα είναι σημαντικό, έρχεται καλοκαίρι και εάν σκάσουν δύο τέτοιες βλάβες θα έχουμε πολύ σημαντικό πρόβλημα νομίζω. Το αντιμετωπίζεται έγκαιρα βέβαια, αλλά άμα σκάνε παντού βλάβες θα είναι πάρα πολύ δύσκολο".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Από την άλλη ο κύριος Νεκτάριος Λεούσης ήταν καταγγελτικός. "Από τη μία βλέπουμε το πολύτιμο νερό μας να ποτίζει τους δρόμους, στην κυριολεξία να ποτίζει τους δρόμους. Δώδεκα η ώρα το βράδυ σπάει η σωλήνα, την κλείνουν 7 το πρωί 8. Και αυτό ξέρετε μας βάζει και σε άλλες υποψίες. Το να αφήνουμε το νερό να τρέχει όλο το βράδυ, μας βάζει και σε άλλες υποψίες. Κάποιοι μεταφέρουν αυτό το νερό με το κυβικό και κερδίζουν από αυτό χρήματα. Χωρίς όμως να φτάνει αυτό το νερό στις βρύσες. Αυτό εμείς το πληρώνουμε το νερό. Κάποιοι λοιπόν από αυτή τη διαρροή επωφελούνται. Πάρτε το και σαν καταγγελία", είπε ο κύριος Νεκτάριος Λεούσης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κύριος Αντώνης Μούρτζης υπεραμύνθηκε των προσπαθειών των προσπαθειών που καταβάλει η Υπηρεσία Ύδρευσης λέγοντας ότι: "Η μεγάλη γάγγραινα στο δήμο είναι οι ζημιές. Οι ζημιές είναι απρόβλεπτες". Μάλιστα ανέφερε ένα περιστατικό που συνέβη εκείνη την ώρα, καθώς λίγα λεπτά πριν είχε σημειωθεί βλάβη στην περιοχή της Αύρας. Είπε επίσης ότι το τηλέφωνό του είναι ανοιχτό για αυτό το σκοπό 24 ώρες και συμπλήρωσε: "Τύχαμε σε μία εποχή που δεν υπάρχει ούτε κόσμος, ούτε εργάτες, ούτε ανταλλακτικά ούτε τίποτα. Κάνουμε προσπάθειες, υπεράνθρωπες προσπάθειες και φτιάχνουμε αμέσως τις ζημίες. Έχουμε προβλέψει, υπάρχει μελέτη στην Περιφέρεια, σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί. Είναι το θέμα τα υδραυλικά. Θα προσπαθήσουμε, τι να κάνουμε; Το νερό άμα σπάσει πρέπει αμέσως να το φτιάξεις. Και για κάποιες διαρροές είπατε, ποιες διαρροές κύριε Λεούση; Τις κυνηγάμε τις διαρροές, κανέναν δεν έχουμε αφήσει", Σε άλλο σημείο απάντησε ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί η βλάβη στο δίκτυο. "Έτυχε στη θητεία μου η χειρότερη, δεν υπάρχει ούτε κομμάτι σωλήνα, ούτε προσωπικό, ούτε τίποτα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png