"Γνώση και Διαχείριση του κρασιού στο χώρο της εστίασης". Ένα εξαιρετικό σεμινάριο με μεγάλη συμμετοχή.


Με τη συμμετοχή επαγγελματιών από επιχειρήσεις εστίασης της Αίγινας, που ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των διοργανωτών, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "Δανάη" το σεμινάριο Γνώση και Διαχείριση του κρασιού στο χώρο της εστίασης", που συνδιοργάνωσε το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Αίγινας, η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας και ο σύλλογος Φίλων του Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας. Εισηγητές του σεμιναρίου, που είχε διάρκεια τριών ωρών, ήταν η κυρία Μαρία Τζίτζη χημικός - οινολόγος, διεθνής κριτής οίνου, ιππότης της Γεωργικής αξίας και ο κύριος Σωκράτης Βρακάς τεχνικός ποτοποιίας και οινοχόος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα των επιμορφούμενων από την κυρία Ράνια Κορναράκη - Πετρά, εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων του Φεστιβάλ η οποία είπε ανάμεσα σε άλλα: "Μέσα από την επικοινωνία και την συνεργασία του συλλόγου μας με την Επαγγελματική Ένωση Αίγινας και το ΙΕΚ Αίγινας, οργανώσαμε αυτό το σεμινάριο που στόχος του είναι να προσφέρει το σύνολο των απαραίτητων γνώσεων για να μάθουμε να προσεγγίζουμε σωστά τον κόσμο του κρασιού, καθώς και τη σωστή διαχείριση του. Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε γνώσεις που θα μας βοηθήσουν να αντεπεξέλθουμε στις σύγχρονες προσκλήσεις που διαμορφώνονται σε ένα τόσο ανταγωνιστικό και απαιτητικό περιβάλλον, όπως αυτό του χώρου της εστίασης". Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας κύριος Στράτος Πανταβός, ο διευθυντής του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Αίγινας κύριος Παναγιώτης Βάρτζελης, η βουλευτής κυρία Γεωργία Γεννιά και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κύριος Νίκος Οικονόμου.

Ο διευθυντής του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Αίγινας είπε μιλώντας στο Aegina Portal: "Είναι μια πρωτοβουλία Ι.Ε.Κ. Αίγινας, της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας και του συλλόγου Φίλων του Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας. Απευθύνεται σε επαγγελματίες που ασχολούνται στο χώρο της εστίασης και βέβαια στους σπουδαστές των τμημάτων μαγειρικής και τουριστικών του ΙΕΚ της Αίγινας. Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η σπουδαία συμπατριώτισσα μας Μαρία Τζίτζη, χημικός - οινολόγος, η οποία είναι διεθνής κριτής οίνου, ιππότης της Γεωργικής αξίας και ο Σωκράτης Βρακάς τεχνικός ποτοποιίας και οινοχόος. Το σεμινάριο έχει σκοπό στην ενημέρωση των επαγγελματιών του χώρου της εστίασης, για τη σωστή χρήση του κρασιού στις επιχειρήσεις τους. Είναι μία σειρά σεμιναρίων την οποία ξεκινάμε τώρα, θα την επεκτείνουμε στο μέλλον και πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να την παρακολουθήσουν οι επαγγελματίες της Αίγινας. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα ανεβάσουμε τα στάνταρντς, στην παροχή σωστών υπηρεσιών προς τους ξένους και ντόπιους τουρίστες του νησιού".

Ο Γενικός Γραμματέας της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κύριος Νίκος Δρίτσας μιλώντας στο Aegina Portal είπε: "Αισθανόμαστε πολύ μεγάλη χαρά που η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας συμμετέχει στη διοργάνωση του σημερινού σεμιναρίου, καθώς η απήχηση είναι αρκετά μεγάλη και τα θέματα που αναπτύσσονται είναι πολύ σημαντικά". Ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης δεν κατάφερε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Την εκδήλωση παρακολούθησε επίσης το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης κύριος Δημήτρης Καραγιάννης.

Για την επιτυχημένη εκδήλωση ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας κύριος Στράτος Πανταβός είπε στο Aegina Portal: "'Ως Σύλλογος Φιστίκι Φεστ θεωρούμε τον χώρο της γαστρονομίας ως ένα σημαντικό χώρο, όπου μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάδειξη ενός τόπου. Η γαστρονομία είναι ένα στοιχείο πολιτισμού για ένα χώρο και ο χώρος του καλού κρασιού, είναι ο χώρος που δίνει το plus, δίνει το επιπλέον στοιχείο στο χώρο της γαστρονομίας. Μέσα από ένα τρίπτυχο, που κατά την άποψή μας είναι πολύ σημαντικό και έχει να κάνει με τη γαστρονομία, τις καλλονές, τις ομορφιές ενός τόπου και τα πολιτιστικά στοιχεία, μπορεί να δημιουργηθεί ένα κίνητρο που θα "τραβήξει" κόσμο στο νησί. Έχουμε λοιπόν μία πολύ καλή συμμετοχή σήμερα, γι' αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους επαγγελματίες της Αίγινας που ήρθαν σε αυτή την εκδήλωση και πιστεύουμε μέσα από αυτή την εκδήλωση να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις για την παρουσίαση του κρασιού στο νησί, που θα έχει και αντίκτυπο γενικότερο στο χώρο της γαστρονομίας". Ο κύριος Πανταβός ευχαρίστησε την κυρία Μαρία Τζίτζη η οποία συμμετείχε αφιλοκερδώς στην όλη προσπάθεια και βέβαια τον οινοχόο κύριο Σωκράτης Βρακά.

Οι επιμορφούμενοι μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου έλαβαν πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ ήταν διάχυτη η παραδοχή ότι τέτοιου είδους ποιοτικές πρωτοβουλίες θα πρέπει να συνεχιστούν. Τέλος, ιδιαίτερα κολακευτικά ήταν τα σχόλια για την κυρία Μαρία Τζίτζη που μετέφερε με κατανοητό τρόπο τις πολύτιμες και υψηλού επιπέδου γνώσεις της στους επαγγελματίες της εστίασης της Αίγινας. Αντίστοιχα θετικά ήταν τα σχόλια και για τον κύριο Σωκράτης Βρακά που μετέφερε στο κοινό πολύτιμες πληροφορίες, με απόλυτα κατανοητό τρόπο ώστε να αποκτήσουν τις σωστές δεξιότητες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png