Είχε καταθέσει τα χαρτιά του για άδεια μικροπωλητή ο ένας από τους συλληφθέντες για παρεμπόριο. Χωρίς συνεδρίαση από τον Νοέμβριο του 2014 η Επιτροπή Παραβατικότητας.


Οι δύο συλλήψεις που έγιναν χθες από όργανα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας στην περιοχή του Κοντού στον Άγιο Νεκτάριο για παρεμπόριο φιστικιών, αλλά και τα χρηματικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους δύο συλληφθέντες, επαναφέρουν στην επικαιρότητα το ζήτημα του παρεμπορίου γενικότερα, αλλά και την αδράνεια της Επιτροπής Παραβατικότητας η οποία μάλιστα έχει να συνεδριάσει από το Νοέμβριο του 2014. Το ζήτημα αυτό είναι σημαντικό, καθώς πρόκειται για ένα γνωμοδοτικό όργανο το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη μίας εναλλακτικής αντιπαραβατικής πολιτικής, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Νίκος Οικονόμου, με τον οποίο το Aegina Portal επικοινώνησε μαζί του για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, επιβεβαίωσε ότι η Επιτροπή Παραβατικότητας δεν έχει συνεδριάσει, ενώ κρίνει απόλυτα αναγκαίο το ρόλο της. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ότι σε σχέση με το χθεσινό περιστατικό, ο κύριος Οικονόμου αποκάλυψε ότι ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων είχε κανονικά καταθέσει τα χαρτιά του για άδεια μικροπωλητή, θέλοντας να είναι νόμιμος στη δραστηριότητά του (σημείωσε ότι δεν γνώριζε για τον δεύτερο). Δεν κατάφερε όμως να πάρει αυτή την άδεια λόγω κάποιου γραφειοκρατικού κωλύματος. Επίσης σε σχετική επισήμανση του Aegina Portal, ο κύριος Οικονόμου συμφώνησε ότι η έλλειψη συνεδριάσεων της επιτροπής, στερεί τη δυνατότητα και το δικαίωμα στους πολίτες να εκφράζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και στα όργανα που μπορούν να συμμετέχουν την άποψή τους και τις κατευθύνσεις τους, ακόμη και πληροφορίες για νόμιμες διαδικασίες, που συχνά δεν μπορεί να γνωρίζει ο πολίτης. Οι συνεδριάσεις αυτές είναι δημόσιες.

Το ίδιο ισχύει και για τους επαγγελματίες, που βλέπουν ότι συχνά δεν μπορούν να αντιδράσουν στο λεγόμενο "εισαγόμενο παρεμπόριο", λόγω της πολυνομίας, των ιδιαιτεροτήτων στην ισχύ των αδειών, αλλά και της περιορισμένης δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας.

Ο κύριος Νίκος Οικονόμου ο οποίος στο παρελθόν έχει ασχοληθεί συστηματικά με αυτού του είδους τα ζητήματα, τόνισε την πρόθεσή του να επανασυστήσει την Επιτροπή Παραβατικότητας και μάλιστα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png