"Μῆνις". Μία ακόμη εξαιρετική παράσταση από το γυμναστήριο ΝΑΜΑ.


Με εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο προαύλιο του γυμνασίου της Κυψέλης, η ετήσια εκδήλωση του γυμναστηρίου ΝΑΜΑ που είχε τον τίτλο "Μῆνις". Πρόκειται για μία ιδέα της Ευαγγελίας Ρεκλείτη και του Βαγγέλη Πιτσιλού, που μετέφεραν στην σκηνή οι ίδιοι. "Μα ακόμη και αν θέλουν να σου κλείσουν το στόμα, να σε φυλακίσουν, να σε φοβίσουν, να σου βάλουν το χέρι να ψηφίσει ναι όταν η ψυχή σου λέει όχι, γιατί σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου για να ελέγξουν τη σκέψη, τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις σου, ακόμη κι αν προσπαθήσουν να κλέψουν τη χαρά και την ελπίδα σου, δεν θα μπορέσουν ποτέ μα ποτέ, να γίνουν κύριοι και κάτοχοι του πνεύματός σου, γιατί το πνεύμα δεν φυλακίζεται", είπε η Ευαγγελία Ρεκλείτη εξηγώντας τι ώθησε τους δημιουργούς στην πραγματοποίηση αυτής της παράστασης. Εντυπωσιακές οι χορογραφίες του Βαγγέλη Πιτσιλού, αλλά και η ερμηνεία της Στέλλας Πάσχα και της χορευτικής ομάδας του γυμναστηρίου.


Η κυρία Ευαγγελία Ρεκλείτη ευχαρίστησε έναν - έναν ονομαστικά τους συντελεστές της παράστασης, ενώ το κοινό παρακολούθησε γοητευμένο τις εναλλαγές ανάμεσα στο φως, τις σκιές, τα χρώματα και τον ήχο. "Στο έργο Μῆνις είναι η ελληνική ψυχή αυτή που θρηνεί, γιατί τις παίρνουν τα παιδιά της, τη γη της, την ελπίδα της, την αξιοπρέπειά της. Τη θέλουν σκλάβα, και η αιτία; Τότε την είπαν ωραία Ελένη, τώρα την είπαν χρέος". Το γέλιο των παιδιών θα έρθει και πάλι σαν κάθαρση, αφού πρώτα περάσει μέσα από το σκοτάδι που πνίγει τις φωνές της απελπισίας.

Την φωτογραφία της παράστασης έκανε η Βασιλική Ταντάουι και την τεχνική υποστήριξη σε ήχο και φως ο Νίκος Κωστάκος. Την εκδήλωση παρακολούθησε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 9ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας κυρία Καίτη Σαλπέα και ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κύριος Γιώργος Μούρτζης.