Λεπτομερείς έρευνες στο υδροφόρο πλοίο. Αναχώρησε για το λιμάνι της Πέρδικας. Ποινικές διώξεις άσκησε το Λιμεναρχείο Αίγινας.


Λεπτομερείς έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο υδροφόρο "Αίγινα" Ν.Π. 9252 από το Λιμενικό Σώμα, ενώ σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση του Λ.Σ. στις έρευνες συμμετέχει προσωπικό της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως τις έρευνες στο πλοίο παρακολούθησε από κοντά εκτός από τον Λιμενάρχη Αίγινας κύριο Κυριάκο Γκαρή και ο κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, αρχιπλοίαρχος του Λ.Σ. Κωνσταντίνος Λεοντάρας, ο οποίος εκτελεί χρέη περιφερειακού διοικητή. Να σημειώσουμε ότι καθώς το υδροφόρο πλοίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του λιμανιού του νησιού και προκειμένου να αποδοθεί αυτός ο χώρος σε χρήση, το υδροφόρο πλοίο αναχώρησε στο λιμάνι της Πέρδικας. Εκεί θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας. Νωρίτερα είχε γίνει έλεγχος λειτουργίας του πλοίου.

Επίσης, ποινικές διώξεις άσκησε το λιμεναρχείο Αίγινας στον πλοίαρχο και τον ναύτη που είχε βάρδια στο πηδάλιο. Οι δύο ναυτικοί κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, διατάραξη θαλάσσιας κυκλοφορίας και παράβαση κανονισμού περί αποφυγής συγκρούσεων. Ενδεχομένως ακόμη και αύριο να οδηγηθούν στο εισαγγελέα.

Ο πόνος των οικογενειών των δύο νεκρών είναι ανείπωτος, ενώ ο θάνατός τους βύθισε στο πένθος την Αίγινα. Για το ναυτικό δυστύχημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις έχει στείλει μέχρι αυτή την ώρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ελένη Σταματάκη και η επίσης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κυρία Γεωργία Γεννιά.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png