Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες στην Αίγινα. Τους 38 °C έφτασε χθες ο υδράργυρος.


Με υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστεί και αυτή η εβδομάδα του Αυγούστου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι εγκατεστημένος στο Γενικό Λύκειο Αίγινας, οι μέγιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου που ξεκινά από τις 3 Αυγούστου ξεπερνούν τους 34 °C. Πιο συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου η μέγιστη θερμοκρασία ήταν 34.1 °C στις 15:10, στις 4 Αυγούστου 35.2 στις 15:40, στις 5 Αυγούστου 36.8 στις 15:50 και στις 6 Αυγούστου 37.5 στις 15:40 το μεσημέρι.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου.Σήμερα Δευτέρα η θερμοκρασία θα πάρει την ανιούσα και σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δεν αποκλείεται τις μεσημεριανές ώρες να φτάσει τους 39°C.
Μετά από επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας Αίγινας έγινε γνωστό ότι τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρχαν περιστατικά που οφείλονταν σε υψηλές θερμοκρασίες.

Τέλος να σημειώσουμε ότι οι κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου Αίγινας που έχουν οριστεί για περιόδους καύσωνα είναι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μεριστό 8 π.μ. έως 8 μ.μ. , το Δημαρχείο Αίγινας Οινώνης 3 8 π.μ. έως 8 μ.μ. και η αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Υγείας για όλο το 24ωρο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:
• Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
• Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
• Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
• Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.