"Τα μονοπάτια της Αίγινας". Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο.


Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας και το Ε.Π.Ο.Σ. Αίγινας "Ανάβαση", συνεχίζουν να εκπλήσσουν ευχάριστα τους κατοίκους του νησιού με την εξαιρετικά μεθοδική εργασία που πραγματοποιούν επί σειρά ετών τόσο για την καταγραφή και αποκατάσταση σημαντικών μονοπατιών της Αίγινας, όσο και της παρουσίασής τους, της προβολής και της διάθεσης όλων εκείνων των στοιχείων, που χρειάζονται όλοι όσοι θέλουν να τα επισκεφθούν και να πεζοπορήσουν σε αυτά. Μία εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 από τους δύο συλλόγους, για τη αποκατάσταση των μονοπατιών της Αίγινας, είχε προκαλέσει αίσθηση με τη λεπτομέρεια και την σχολαστικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα μέλη των δύο συλλόγων αυτό το θέμα.

Είναι μία πρωτοβουλία που διαρκεί πολλά χρόνια και πηγάζει μέσα από την εθελοντική δράση και πρωτοβουλία. Ένα χρόνο μετά, τον Νοέμβριο του 2015  στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας γίνονται τα εγκαίνια στην κεντρική πινακίδα για τα "Μονοπάτια Πολιτισμού" στο λιμάνι της Αίγινας. Η ένταξη στο πρόγραμμα ενισχύει από πολλές πλευρές τη διατήρηση των μονοπατιών, της επισκεψημότητάς τους και προσθέτει μία ακόμη μορφή εξειδικευμένου τουρισμού που εξελίσσεται και αναπτύσσεται διαρκώς.

Την εκδήλωση παρουσίασε εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής της 9ης Γιορτής Φιστικιού η κυρία Φλώρα Αλυφαντή και τις παρουσιάσεις έκαναν εκ μέρους του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας ο Henri Paul Coulon (Ασπέ) και η δημοσιογράφος κυρία Βάσω Κανελλοπούλου, ενώ εκ μέρους του συλλόγου "Ανάβαση", η κυρία Ευαγγελία Ρεκλείτη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αίγινας με τον διευθυντή του σχολείου και υπεύθυνο της ομάδας κύριο Γιώργο Μπήτρο. Η Περιβαλλοντική Ομάδα, σε διαφορετικό κοινό και χώρο, κέρδισε για μία ακόμη φορά τις εντυπώσεις για την εργασία της και το θέμα που ανέδειξε μέσα από αυτήν. Να υπενθυμίσουμε ότι τα "Μονοπάτια της Αίγινας" είχαν παρουσιαστεί σε εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας στην αρχή του καλοκαιριού, ενώ υπάρχει και σε έντυπη μορφή. Πρόκειται για ένα βιβλίο 36 σελίδων που έχει εκδοθεί το 2017. Για "Τα μονοπάτια της Αίγινας" την σχολική χρονιά 2015-2016 και 2016-2017 υπεύθυνοι καθηγητές ήταν ο κύριος Γιώργος Μπήτρος και η κυρία Βασιλική Λάμπρου.

Ήταν πραγματικά θετικότατη η απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής να βραβεύσει τον Henri Paul Coulon (Ασπέ) την κυρία Βάσω Κανελλοπούλου, την κυρία Ευαγγελία Ρεκλείτη και τον κύριο Γιώργο Μπήτρο. Τις βραβεύσεις έκαναν οι υπεύθυνες του τομέα των εκδηλώσεων κυρίες Φλώρα Αλυφαντή και Ανθή Γελαδάκη, ενώ στις βραβεύσεις των μελών της Περιβαλλοντικής Ομάδας συμμετείχε από τον τομέα των εθελοντών και της παραγωγής η κυρία Σοφία Πρωτονοταρίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png