Αρνητικά, συνεχίζει να επηρεάζει την αγοραστική κίνηση στην ιχθυαγορά της Αίγινας η υπόθεση της πετρελαιοκηλίδας.


Σαράντα περίπου ημέρες, μετά την μόλυνση στον Σαρωνικό από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ" στη θαλάσσια περιοχή νότια νοτιοδυτικά της Αταλάντης, η ιχθυαγορά της Αίγινας δέχεται ακόμη τις επιδράσεις της αρνητικής ψυχολογίας, που δημιούργησαν οι εικόνες των μαυρισμένων από την ρύπανση ακτών. Αναίτια, συμφωνούν όλοι όσοι γνωρίζουν το θέμα, καθώς η Αίγινα λόγω των καιρικών συνθηκών και των ανέμων ευνοήθηκε, όπως άλλωστε και οι περισσότερες περιοχές του Σαρωνικού κόλπου. 

Στην Αίγινα δεν παρατηρήθηκε ποτέ ρύπανση. Ωστόσο, αρκετές μέρες μετά το συμβάν, οι ιχθυοπώλες στην αγορά εξακολουθούν να βλέπουν την κίνηση να είναι μειωμένη και αποδίδουν την πτώση στο τζίρο τους στην ελλειπή ή κακή ενημέρωση των καταναλωτών και στη εικόνα της μόλυνσης, που διογκώθηκε μέσα από τον τηλεοπτικό φακό. Στο Aegina Portal μίλησαν σήμερα επαγγελματίες της ιχθυαγοράς, παρουσιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Η αλήθεια είναι ότι η Αίγινα, αλλά και οι γύρω ψαρότοποι δεν αντιμετώπισαν ποτέ το πρόβλημα της πετρελαιοκηλίδας και της μόλυνσης που επέφερε. Απλά, οι καταναλωτές έγιναν διστακτικοί στις αγορές τους. Αυτό δημιούργησε ένα ακόμη πόλο στο πρόβλημα, αυτό των ψαράδων που χάνουν μεροκάματα αφού η ζήτηση είναι περιορισμένη. Η υπόσχεση για αποζημιώσεις δημιούργησε εφησυχασμό, όπως υπογραμμίζουν στην αγορά.

Πάντως, η σημερινή πρωινή βόλτα στην ιχθυαγορά, ένα από τα κομβικά σημεία της παραδοσιακής αγοράς της Αίγινας, κατέδειξε ότι τα ψάρια στους πάγκους είναι φρεσκότατα, όπως πάντα άλλωστε.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png