Ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις, στα ίδια με πέρυσι επίπεδα η κίνηση τις ημέρες των γιορτών, παράπονα για την έλλειψη στολισμού.


Με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση να παραμένει σε αρκετά καταστήματα του νησιού, ξεκίνησαν από την Δευτέρα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις στην Αίγινα. Μια επαγγελματική αγορά που στον απόηχο των γιορτών διαμαρτύρεται για την έλλειψη στολισμού στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του νησιού, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει μία γιορτινή ατμόσφαιρα και να βοηθήσει στην αγοραστική κίνηση. Χωρίς βέβαια να υπάρχουν διαθέσιμα καταγεγραμμένα στατιστικά στοιχεία, από ερωτήσεις στους ίδιους τους καταστηματάρχες προκύπτει ότι η γιορτινή περίοδος ήταν λίγο - πολύ όμοια με την περσινή. Με αυτό οι καταστηματάρχες υπονοούν ότι δεν υπήρχε αξιοσημείωτη διαφορά στην αύξηση των πωλήσεων.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Γενικά, τα εμπορικά καταστήματα κινήθηκαν ικανοποιητικά ένα τριήμερο γύρω από τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά, ενώ θετικά αποτελέσματα είδαν τα καταστήματα τροφίμων. Ωστόσο δεν έλειψαν και τα παράπονα για παρεμπόριο σε είδη όπως η γαλοπούλα. Άλλωστε η Επιτροπή Παραβατικότητας του Δήμου έχει να συνεδριάσει από τον Νοέμβριο του 2014 και οι επαγγελματίες του νησιού έχουν να αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα κατά περιόδους, ακριβώς τότε που η αυξημένη ζήτηση μπορεί να τονώσει τα ταμία τους. Πότε σε πουλερικά, πότε σε είδη ανθοπωλείου όπως λουλούδια κτλ.

Επιστρέφοντας στις χειμερινές εκπτώσεις, σύμφωνα την σχετική ανακοίνωση της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά και την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου, από τις 11:00 έως τις 18:00. Πάντως, μέχρι και σήμερα τουλάχιστον, η εκπτωτική περίοδος έχει μπει μάλλον υποτονικά.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png