Σε αναμονή, μέχρι αν τοποθετηθούν οι πινακίδες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, το έργο της Σκοτεινής. [upd] Δεν επιτρέπεται παράκαμψη δια μέσου της αιγιαλίτιδας ζώνης.


Αυτή είναι η κατάσταση στο σημείο της εκβολής του ρέματος της Σκοτεινής, λίγο μετά την περιοχή του Φάρου. Η ολονύχτια βροχόπτωση αν και ισχυρή, ευτυχώς δεν υπερχείλισε την εκβολή του ρέματος, με τα γνωστά προβλήματα, που δημιουργούνται όταν υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις. Στο video πάντως διακρίνεται και ένας λευκός αφρός, άγνωστο από που προέρχεται. Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η καθυστέρηση της έναρξης του έργου συζητήθηκε και πάλι και όπως έγινε γνωστό η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι δεν έχουν τοποθετηθεί από τον εργολάβο του έργου οι πινακίδες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Όταν οι πινακίδες τοποθετηθούν το έργο θα ξεκινήσει.

Για το ίδιο θέμα το Aegina Portal επικοινώνησε σήμερα το πρωί με το Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κύριος Παναγιώτη Χατζηπέρο ο οποίος είπε ότι παρακολουθεί το θέμα και επιβεβαίωσε ότι όταν τοποθετηθούν οι πινακίδες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το έργο θα ξεκινήσει.

Άλλωστε, σήμερα το πρωί το ίδιο θέμα απασχόλησε και την Οργανωτική Επιτροπή του 7ου Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας, καθώς το σημείο αποτελεί μέρος της διαδρομής. Η ανησυχία των μελών της επιτροπής είναι αν το έργο θα ξεκινήσει πριν τον αγώνα, οπότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην διαδρομή. Σύμφωνα ωστόσο με όσα είναι ήδη γνωστά για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα συνοδέψουν το έργο, θα δημιουργηθεί μία μικρή παράκαμψη για Ι.Χ. αυτοκίνητα και μηχανές, από την οποία θα μπορούν να διέλθουν χωρίς πρόβλημα και οι δρομείς. Αυτό επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί και ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος μιλώντας στο Aegina Portal.

[upd] Στο ΦΕΚ που περιλαμβάνεται η απόφαση της Αποκεντρομένης Διοίκησης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν το έργο, αναφέρεται ρητά ότι: "Η) Επισημαίνεται επειδή αντιθέτως αναφέρθηκε τόσο στο κείμενο της 138 / 2017 απόφασης έγκρισης των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αίγινας, όσο και στην Τεχνική Έκθεση της εγκεκριμένης μελέτης, ότι ουδεμία απολύτως παράκαμψη πέραν των προαναφερομένων είναι επιτρεπτή, και ειδικά δια μέσου της αιγιαλίτιδας ζώνης για κανένα τύπο οχήματος μη εξαιρουμένων και των οχημάτων επείγουσας κατάστασης".