Μία επισκόπηση των βροχοπτώσεων του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Αίγινα.


Χωρίς να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα, πέρασε το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Αίγινα, με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις συνεχείς βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από χθες το βράδυ, εντάθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες και συνεχίστηκαν με ηπιότερη μορφή σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας σήμερα. Σύμφωνα τα στοιχεία που παρέχει ο Μετεωρολογικός Σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι εγκατεστημένος στο Γενικό Λύκειο Αίγινας, η χθεσινοβραδινή βροχόπτωση είχε ύψος 23.8 mm ενώ σήμερα 63.4 mm.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Π. Μαρμαρινός.







Χθες το βράδυ παρατηρήθηκε μεγάλη ποσότητα νερού χαμηλά στο ύψος της Αφαίας στο σημείο που ξεκινά η Καποδιστρίου, όπως άλλωστε παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, ευτυχώς όμως αυτή τη φορά όχι στην περιοχή του Μεριστού, ενώ τα ρέματα της Λεύκης και της Σκοτεινής είχαν ομαλή ροή. Στην εκβολή της Σκοτεινής ένα μέρος του οχετού διέλευσης έφραξε από διάφορα υλικά, κάτι που έγινε εντονότερο από τις απογευματινές ώρες και μετά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αγωνία στους κατοίκους της περιοχής, καθώς έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια σοβαρά προβλήματα πολλές φορές. Αν και ο Δήμος ανταποκρίθηκε, λόγω της φύσης του προβλήματος δεν ήταν δυνατή η απομάκρυνσή τους.
Το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου αναφέρθηκε χαλαζόπτωση. Στην άλλη πλευρά του νησιού, προβλήματα παρατηρήθηκαν με τη συγκέντρωση ομβρίων υδάτων στην περιοχή των ναυπηγείων προς το Λεόντι.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτικής Προστασίας κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός, μιλώντας το βράδυ στο ραδιόφωνο του Aegina Portal είπε ότι στην περιοχή της Μαύρης στα 200 μέτρα από την γέφυρα, η πρόσβαση λόγω βράχων δεν ήταν εφικτή με αυτοκίνητο. Για την εκβολή της Σκοτεινής ο κύριος Μαρμαρινός επιβεβαίωσε ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μηχάνημα λόγω της θέσης, αλλά και γιατί από εκεί περνά ο αγωγός του νερού, που θα μπορούσε να καταστραφεί και να υπάρξει διακοπή υδροδότησης. Πρόβλημα με την υδροδότηση από βλάβες που προκάλεσε η βροχόπτωση σε δύο αγωγούς αντιμετώπισε και το Βαθύ, οι οποίες αναμένεται να αποκατασταθούν αύριο.
 
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση προβλήματα δεν παρατηρήθηκαν στις Δημοτικές Κοινότητες του Μεσαγρού, Κυψέλης και Πέρδικας. Ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αίγινας είναι σε ετοιμότητα, ευτυχώς χωρίς κάποιο σοβαρό περιστατικό. Τέλος, ο κύριος Μαρμαρινός συνέστησε προσοχή στην οδήγηση για σήμερα Σάββατο, για τυχόν μικροπροβλήματα στους δρόμους, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από το βράδυ αναμένεται ύφεση.
 
Να σημειώσουμε ότι πτώσεις από μικρές πέτρες υπήρξε και στον παραλιακό δρόμο Αίγινας - Πέρδικας στο ύψος της περιοχής των Βροχείων, πρόβλημα που παρατηρείται συχνά μετά από βροχοπτώσεις.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png