Η δήλωση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τον εορτασμό της άφιξης και ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα.

 
Δήλωση στο Aegina Portal έκανε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της άφιξης και ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα:
 
"Είχα την χαρά να παρευρεθώ στη σεμνή τελετή στη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος πριν 190 χρόνια ανέλαβε τη διακυβέρνηση μιας ρημαγμένης χώρας. Στην Αίγινα, στην πρώτη πρωτεύουσα του Νεοελληνικού Κράτους, κάθε χρόνο θυμόμαστε αυτήν την ημέρα. Σήμερα δε, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία ο κοσμοπολιτισμός του Ιωάννη Καποδίστρια, οι νέες ιδέες που μας έφερε, και που προσπάθησε να ενώσει ένα έθνος τότε με πάρα - πάρα πολλά προβλήματα".

Δήλωση στο Aegina Portal έκανε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Α' Πειραιά και Νήσων Ελένη Σταματάκη:
"Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την πόλη της Αίγινας, αλλά και για όλη την Ελλάδα, γιορτάζουμε την έλευση του πρώτου Κυβερνήτη, αλλά και την ίδρυση στην ουσία του Ελληνικού Κράτους. Νομίζω ότι αυτή η ημέρα θα πρέπει να περάσει στην ιστορική μνήμη των κατοίκων της Αίγινας και με την ανάδειξη και των κτηρίων, αλλά και του αρχείου του Καποδίστρια, θα μπορέσουν πολλά πράγματα από τη ζωή του να γίνουν γνωστά στους κατοίκους και στην νέα γενιά".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png