Η Γενική Συνέλευση του "Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Α. Καποδίστριας" στην Αίγινα.


Στον ιστορικό ναό του Σωτήρος Χριστού, στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές, συνήλθε σήμερα το απόγευμα η Γενική Συνέλευση του "Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Α. Καποδίστριας". Τους εκπροσώπους των πόλεων που απαρτίζουν το δίκτυο, υποδέχθηκε εκ μέρους του Δήμου Αίγινας ο κύριος Γεώργιος Τσατήρης, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής του Δήμου Αίγινας για το Δίκτυο Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κυρία Καίτη Σαλπέα και ο αντιδήμαρχος κύριος Βαγγέλης Δέδες. Τα μέλη της συνέλευσης υποδέχθηκε, επίσης, η Φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας "ΜΟΥΣΑ", ενώ στο εσωτερικό του ναού τις στιγμές πριν την έναρξη της συνέλευσης "έντυσαν" μουσικά η χορωδία της Κυψέλης και η παραδοσιακή ορχήστρα εγχόρδων Εστουδιαντίνα της Αίγινας.

Ακολούθησε εγκάρδιο καλωσόρισμα από την πρόεδρο της ΚΕΔΑ κυρία Καίτη Σαλπέα, ο χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Κέρκυρας κύριο Κωνσταντίνο Νικολούζο και η ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών. Στην συνέχεια ο πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης έκανε μία συνοπτική ιστορική περιγραφή της Καποδιστριακής περιόδου με επίκεντρο το κτήριο που φιλοξενεί την συνέλευση. Να σημειώσουμε ότι η Γενική Συνέλευση του "Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Α. Καποδίστριας" γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος του δήμου για την άφιξη και ορκωμοσία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέρχεται η γενική συνέλευση του δικτύου στην Αίγινα. Για την συνέλευση επιλέγονται πάντα εμβληματικοί - ιστορικοί χώροι της περιόδου, που ο Ιωάννης Καποδίστριας κυβέρνησε το νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος, από την πρώτη του πρωτεύουσα, την Αίγινα. Παλαιότερα οι συνεδριάσεις του δικτύου είχαν γίνει στο Κυβερνείο, τον Πύργο του Μαρκέλλου, αλλά και στην πρώτη βουλή των Ελλήνων, στο υπερώο του Μητροπολιτικού Ναού της Αίγινας.

Στην συνέλευση συμμετείχαν ο δήμαρχος Κέρκυρας κύριος Κωνσταντίνος Νικολούζος, η εκπρόσωπος του Δήμου Ναυπλιέων κυρία Ανδρονίκη Τζομάκα, ο κύριος Γιώργος Τσατήρης εκπρόσωπος του Δικτύου στο Δήμο Αίγινας, ο αντιδήμαρχος Αίγινας κύριος Ευάγγελος Δέδες, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας κυρία Καίτη Σαλπαία και ο πρωτοπρεσβύτερος, πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης, συγγραφέας, ερευνητής της Καποδιστριακής περιόδου.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png