120 μέρες παράταση αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας ρεμάτων εντός της περιφερειακής ενότητας νήσων.


Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, που συνεδρίασε στις 27 Μαρτίου 2018, η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση παράτασης µε αναθεώρηση της συνολικής προθεσμίας του έργου "Κατασκευή τεχνικών έργων και λοιπές εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας ρεμάτων εντός των διοικητικών ορίων της περιφερειακής ενότητας νήσων", συμβατικής δαπάνης 284.586,50 Ευρώ με ΦΠΑ αναδόχου εταιρείας ΓΕΩΤΕΡ Α.Ε κατά 120 ημέρες ήτοι έως την 8/8/2018.  Η απόφαση της επιτροπής ανάμεσα σε άλλα αναφέρει τα ακόλουθα:

Με το έργο του θέµατος εκτελούνται εργασίες συντήρησης, επισκευής, αποκατάστασης και ανακατασκευής τεχνικών έργων απορροής ομβρίων σε ρέματα εντός των διοικητικών ορίων της Π.Ε.Νήσων καθώς και καθαρισμοί ρεμάτων.

2. Η ανάδοχος εταιρεία ΓΕΩΤΕΡ Α.Τ.Ε. με την από 22/3/2018 αίτησή της, ζητά τη χορήγηση παράτασης του έργου του θέματος έως την 08/08/2018 λόγω: α) των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν την χειμερινή περίοδο που κατέστησαν αδύνατη την θεμελίωση του τεχνικού μέσα στο ρέμα  β) της ύπαρξης σαθρού εδάφους, λόγω της περιεκτικότητάς του σε μεγάλα ποσοστά αργίλου από το προβλεπόμενο, το οποίο αποκαλύφθηκε μετά την κατεδάφιση  του παλιού τεχνικού γ) την καθυστέρηση έγκρισης της κυκλοφοριακής μελέτης και της υλοποίησης της λόγω των εορτών και των καιρικών συνθηκών δ) της δυσκολίας που υπάρχει λόγω του υγρού περιβάλλοντος (θάλασσας) ε) των προβλημάτων αδειοδότησης των παρασκευαστηρίων σκυροδέματος στη Ν. Αίγινα.

3. Με το υπ΄ αρ. πρωτ.882/27-1-2017 έγγραφό της η Ανάδοχος Εταιρεία κατέθεσε την κυκλοφοριακή μελέτη με την οποία προτείνεται η διέλευση των οχημάτων με προορισμό την Πέρδικα, από την οδό Καποδιστρίου η οποία είναι παράλληλη αρτηρία με την παραλιακή οδό Τότη Χατζή. 

4. Με την από 27/4/2017 πρόσκληση κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αίγινας για σύγκληση συνεδρίασης με θέμα την έγκριση της από 27/1/2017 κατατεθείσα κυκλοφοριακή μελέτη του έργου του θέματος, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας, δείχνοντας την αντίθεσή του Δ.Σ. στο κλείσιμο της παραλιακής οδού και στη διέλευση των οχημάτων με προορισμό την Πέρδικα, από την οδό Καποδιστρίου. 

5. Με την υπ΄αρ. 5017/5-5-2017 αίτηση του, προς το Τμήμα Αιγιαλού και Παραλίας της Δ/νσης Δημόσιας περιουσίας Αττικής, ο Δήμος Αίγινας ζητά την έγκριση κατασκευής προσωρινής παράκαμψης του παραλιακού δρόμου Αίγινας-Πέρδικας εντός της ζώνης του αιγιαλού.

6. Με το υπ΄ αρ. 6533/1478/12-6-2017 έγγραφό της το Τμήμα Αιγιαλού και παραλίας της Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, μας ενημερώνει ότι δεν προβλέπεται ότι μπορεί να εγκριθεί με την έκφραση σύμφωνης γνώμης από την Υπηρεσία τους η παράκαμψη εντός της ζώνης του αιγιαλού και προτείνει την αναζήτηση παράκαμψης εκτός της ζώνης του αιγιαλού.

7. Με την υπ΄αρ. 138/2-10-2017 Απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αίγινας ενέκρινε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες καθίστανται αναγκαίες για την εκτέλεση του έργου .

8.  Με την υπ΄αρ. 104429/1032/6-12-2018 (ΦΕΚ 4425/Β/15-12-2018) Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εγκρίθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

9. Οι εργασίες για την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης και  ο αποκλεισμός της οδού Τότη Χατζή ξεκίνησαν μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και μετά την ολοκλήρωση αυτών και όταν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν λόγω των ομβρίων υδάτων που υπήρχαν στο ρέμα, ξεκίνησαν οι εργασίες για την καθαίρεση του παλιού τεχνικού. Κατά την ολοκλήρωση των εκσκαφών θεμελίωσης προέκυψε η αναγκαιότητα προσαρμογής της μελέτης στο αργιλικό υπόστρωμα που αποκαλύφθηκε, το οποίο περιείχε μεγάλο ποσοστό ιλύος γεγονός που καθιστά αφενός την ανάγκη σύνταξης γεωτεχνικής μελέτης για την επιλογή του κατάλληλου τρόπου θεμελίωσης, την σταθεροποίηση των πρανών, της επιφάνειας θεμελίωσης σε συνδυασμό με τις εργασίες διαμόρφωσης της στάθμης αυτής και της απαιτούμενης απάντλησης των υδάτων. Συνεπεία των ανωτέρω είναι η εκτέλεση νέων εργασιών οι οποίες δεν μπορούσαν να προβλεφθούν κατά την σύνταξη της αρχικής σύμβασης και κατ’ επέκταση η σύνταξη 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.).

10. Για την εκτέλεση των εργασιών του ανωτέρω τεχνικού της Σκοτεινής απαιτείται χρόνος 2 μηνών (60 ημέρες) σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.  Επίσης, οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν ακόμη την έγκαιρη κατασκευή των εργασιών (15 ημέρες).  Για την σύνταξη και τελική έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (Τεχνικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή, Ελεγκτικό Συνέδριο) απαιτείται 45 ημέρες Η συνολική καθυστέρηση που προκύπτει υπολογίζεται σε 120 ημέρες (60+15+45).

11. Η προκαλούµενη καθυστέρηση στην εκτέλεση των συµβατικών εργασιών για τους ανωτέρω λόγους δεν οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου και ως εκ τούτου δικαιολογείται η αιτούμενη παράταση «µε αναθεώρηση», σύµφωνα µε το άρθρο 48 παρ. 8 του Ν.3669/08. Ε Ι Σ Η Γ Ο Υ Μ Α Σ Τ Ε Την έγκριση για την χορήγηση παράτασης µε αναθεώρηση της συνολικής προθεσµίας του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΗΣΩΝ», συμβατικής δαπάνης 284.586,50 Ευρώ με ΦΠΑ αναδόχου εταιρείας ΓΕΩΤΕΡ Α.Ε κατά 120 ημέρες ήτοι έως την 8/8/2018.    Μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών της η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα αποφασίζει
 
Την έγκριση παράτασης µε αναθεώρηση της συνολικής προθεσμίας του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΗΣΩΝ», συμβατικής δαπάνης 284.586,50 Ευρώ με ΦΠΑ αναδόχου εταιρείας ΓΕΩΤΕΡ Α.Ε κατά 120 ημέρες ήτοι έως την 8/8/2018.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png