Μεγάλο το πρόβλημα με τα συσσωρευμένα φύκια στις παραλίες της Αίγινας.


Το πρόβλημα με τα συσσωρευμένα φύκια είναι εμφανέστατο σε πολλά σημεία της ακτογραμμής του νησιού, ακόμη και σε πολύ κεντρικά όπου οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του συνήθιζαν να κάνουν το μπάνιο τους ή σε σημεία ρέμβης με μεγάλη φυσική ομορφιά. Το πρόβλημα δεν είναι άγνωστο, η σταδιακή όμως εγκατάλειψη των ακτογραμμών το έκανε χρόνιο και το επιδείνωσε. Πολλά μικρά περιγιάλια με ψιλή άμμο έχουν καλυφθεί τελείως από μεγάλες ποσότητες φυκιών και σταδιακά απέκτησαν μία αποκρουστική όψη.

Καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες πλησιάζουν και η τουριστική σεζόν ανοίγει, ο καθαρισμός των στοιβαγμένων φυκιών πρέπει να εξασφαλιστεί, ώστε η ακτογραμμή να αποκτήσει ξανά την όμορφη, θελκτική εικόνα για τον επισκέπτη και τον κάτοικο του νησιού.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού το Aegina Portal δέχθηκε δεκάδες φορές παράπονα από τουρίστες, που έκαναν τις διακοπές τους στο νησί, καθώς ακόμη και κεντρικές παραλίες ήταν "βυθισμένες" σε μεγάλους όγκους φυκιών.

Τα προβλήματα όπως η αρμοδιότητα, η ανεύρεση πόρων, ακόμη και η απόθεση των φυκιών είναι γνωστά και έχουν καταγραφεί, όμως δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει και γιγαντώνεται.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png