"Έθιμα της άνοιξης" και γιορτή της Μητέρας από τον Σύλλογο της Κυψέλης.


Με μεγάλη επιτυχία και πολύ καλή οργάνωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου της Κυψέλης η καθιερωμένη εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης που περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς και εκδήλωση για την ημέρα της μητέρας. Την επιμέλεια των χορευτικών τμημάτων είχε η κυρία Αγγελική Λαζάρου, που παρουσίασε ένα χορευτικό "ταξίδι" στα χωριά της Κοζάνης, στην Νάξο, τις Κυκλάδες, στα Επτάνησα, στην Μικρά Ασία και αλλού. Στο πρώτο μέρος, που είχε τίτλο: "Έθιμα της άνοιξης",  παρουσιάστηκαν έθιμα της άνοιξης, τραγούδια και κάλαντα από την χορωδία του δημοτικού σχολείου της Κυψέλης. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα "χελιδονισματα", κάλαντα της άνοιξης, αποκριάτικα έθιμα, το έθιμο των Μπότηδων από την Κέρκυρα, τα "Μαγιάτικα" της Κοζάνης, κάλαντα και χοροί Μεγάρων, το έθιμο του Αη Γιώργη στη Νεστάνη, η ανθισμένη βιολέτα της Σκύρου και άλλα.

Στο δεύτερος μέρος παρουσιάστηκε η γιορτή της Μητέρας με τραγούδια από την χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης, υπό τη διεύθυνση της κυρίας Βάνας Χαλκίδη, ομιλία για την μητέρα από την κυρία Ευτυχία Αποστολίδου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Κυψέλης, χαιρετισμός από τον κ. Γεράσιμο Κοκκίνη, πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Κυψέλης και βράβευση μητέρας από την κυρία Χριστίνα Πανταζή, γραμματέα του Συλλόγου Κυψέλης.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια έκανε η κυρία Αγγελική Λαζάρου, τον σχεδιασμό των σκηνικών ο κύριος Ανδρέας Θεοδώρου, την επιμέλεια της χορωδίας του Δημοτικού Σχολείου ο κύριος Νείλος Παππάς, την αφήγηση ο Παλαμιδόπουλος Βασίλης και η Χαλδαίου Ελένη, συνοδεία πιάνου στη χορωδία της Κυψέλης ο κύριος Δημήτρης Ανέστης, την εκτέλεση των σκηνικών ο Ανδρέας Θεοδώρου και Νίκος Στεφάνου, τα γραφιστικά η κυρία Φωτεινή Κάτσα και την επιμέλεια του Ήχου η εταιρία ΗχοΟπτική του κυρίου Νίκου Δερματά.Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png