Ολοκληρώθηκε η τροφοδοσία από την υδροφόρα στο λιμάνι του Λεοντίου. [upd]


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τροφοδοσία από την υδροφόρα Georgios L. στο λιμάνι του Λεοντίου, όπου υπάρχουν οι εγκαταστάσεις για την μεταφορά του νερού. Το πλοίο κατέφθασε εκεί στις 19:20 το απόγευμα. Επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο κύριο Δημήτρη Μούρτζη ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση και είπε ότι θα γίνει και ένα ακόμη δρομολόγιο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εκατοντάδες υδρολήπτες στην περιοχή γύρω από το κέντρο της Αίγινας έμειναν όλο το απόγευμα με ελάχιστη πίεση στις βρύσες τους ή χωρίς καθόλου νερό. Από το ρεπορτάζ του Aegina Portal προκύπτει ότι αντίστοιχη κατάσταση σε τόσο χαμηλά σημεία στο κέντρο του νησιού δεν είχε παρατηρηθεί για πολλά χρόνια, τουλάχιστον αυτό δηλώνουν οι κάτοικοι της Αίγινας με τους οποίους συνομιλήσαμε για το θέμα ή επικοινώνησαν με το Aegina Portal για να μάθουν νεώτερα. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με κ. Δημήτρη Μούρτζη.







Από τη άλλη, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, περιοχές στην Κυψέλη ή ακόμη και στους Αγίους Ασωμάτους, μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχαν μείνει από νερό. Επίσης, νερό είχε και η περιοχή της Πέρδικας. Αντίθετα μεγάλοι ζημιωμένοι από το σημερινό πρόβλημα ήταν εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις στο κέντρο και σε μία περιοχή σε μεγάλη ακτίνα από αυτό, αλλά και στον Μαραθώνα

Λίγο πριν τις 9 σήμερα το βράδυ, η πίεση στις παροχές του κέντρου άρχισε να αυξάνει και οι κάτοικοι αυτών των περιοχών άρχισαν να έχουν μία αμυδρά καλύτερη ροή. Η εκτίμηση είναι ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας η πληρότητα του δικτύου θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα.

[upd] 22:40:08 Για τις τελευταίες εξελίξεις στο πρόβλημα της υδροδότησης, μίλησε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal πριν από λίγο ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Ο κύριος Μούρτζης είπε ότι εκτός από το δρομολόγιο της υδροφόρας στο Λεόντι, δρομολόγιο θα εκτελεστεί και από το πλοίο που ήταν ελλιμενισμένο σήμερα στην προβλήτα του ΚΕ. Για την αποκατάσταση της υδροδότησης εξέφρασε την πεποίθησή ότι αυτή θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως ως το πρωί. Σύμφωνα με την εικόνα που είχε ως εκείνη την στιγμή, το νερό επιστρέφει σταδιακά σε όλα τα σημεία του νησιού που αντιμετώπισαν πρόβλημα. Ο κύριος Μούρτζης συμφώνησε ότι τα περισσότερα προβλήματα υδροδότησης δημιουργήθηκαν στο κέντρο παρά στα διαμερίσματα της περιφέρειας.
 
Τέλος, ρωτήθηκε για το ρόλο που έπαιξε ή που θα μπορούσε να παίξει η μεγάλη δεξαμενή στο Λεόντι. Επίσης, εάν σήμερα ήταν γεμάτη και κατά πόσο θα μπορούσε με μέγιστη πληρότητα να αντιμετωπιστεί η σημερινή ή παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png