Ξεκίνησε η διαδικασία της κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών στην παραλία της Αύρας.


Με προβλεπόμενο χρόνο αποπεράτωσης τις τρεις έως πέντε εργάσιμες ημέρες, ξεκίνησε σήμερα το πρωί η κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών, στην παραλία της Αύρας, κατά μήκος του αιγιαλού που βρίσκονται δίπλα στην έξοδο του κεντρικού λιμένα της Αίγινας. Αυτό σύμφωνα με απόφαση  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που εκδόθηκε στις 21 Μαΐου. Η απόφαση αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ότι: "Εγκρίνουμε τη διάθεση συνεργείου από τρίτους , καθόσον οι αυθαίρετες κατασκευές βρίσκονται εντός κοινοχρήστου χώρου- αιγιαλού και ορίζουμε ως ημερομηνία εκτέλεσης της κατεδάφισης των αμετάκλητα αυθαίρετων κατασκευών, όπως αυτές περιγράφονται στα με αρ. 19,20,21,22,23,24 και 25/2007 πρωτόκολλα κατεδάφισης και θα υποδειχθούν επί τόπου από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά- Νήσων & Δυτ. Αττικής, στη θέση "Λιμάνι" Αίγινας του Δήμου Αίγινας, την 31- 05 - 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.30’ π.μ. με προβλεπόμενο χρόνο αποπεράτωσης τρεις (3 ) έως πέντε (5) εργάσιμες ημέρες".

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση η κατεδάφιση θα εκτελεστεί με μέσα και προσωπικό που διέθεσαν με πρωτοβουλία τους οι αιτούντες πολίτες - μισθωτές καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επιβλέπων μηχανικός και τεχνικός ασφαλείας είναι ο αρχιτέκτονας μηχανικός κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος.
 
Ο κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος μίλησε στο Aegina Portal λέγοντας ότι: "Υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια μια καταγγελία για παράνομη χρήση αιγιαλού και παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές εντός αιγιαλού. Μετά από 10 χρόνια και πλέον στα δικαστήρια, το διοικητικό εφετείο αποφάσισε ότι είναι οριστικό, τελεσίδικο και αμετάκλητο το πρωτόκολλο κατεδάφισης. Οι καταστηματάρχες εδώ της περιοχής, προκειμένου να επισπεύσουν τη διαδικασία για να ξαναπάρουν τις άδειες, γιατί η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είχε αρμοδιότητα να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας, προκειμένου να πάρουν καινούργιες άδειες προβαίνουν με δική τους δαπάνη στην κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών. Εγώ εκλήθην εθελοντικά να εκτελέσω χρέη επιβλέποντα του έργου και τεχνικού ασφαλείας, που απαιτείται βέβαια να υπάρχει, προκειμένου να γίνει η κατεδάφιση. Υπάρχει ένα κλιμάκιο αυτή τη στιγμή στην Αίγινα από εισαγγελέα, εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας και του Δήμου, που παρακολουθεί την εξέλιξη. Ο στόχος είναι να φύγουν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές από τον Αιγιαλό. Να αποκατασταθεί και να μπορέσουν τα καταστήματα να πάρουν καινούργια άδεια λειτουργίας και να λειτουργήσουν νόμιμα και χωρίς φόβο".
 
Στο Aegina Portal μίλησε επίσης ο κύριος Θεόδωρος Καλαμάκης ιδιοκτήτης μίας εκ των επιχειρήσεων, ο οποίος δεν συμφωνεί με την κατεδάφιση και την χαρακτηρίζει "ως το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε στην Αίγινα", λέγοντας ότι ο κύριος Παπαδόπουλος παρασύρει τον Δήμο και τις υπηρεσίες. "Διώχνουν τον τουρισμό, μέσα στο καλοκαίρι να γίνεται αυτό το αίσχος", δήλωσε στο Aegina Portal. Ο κύριος Καλαμάκης είπε ότι θα δοθεί συνέχεια στα δικαστήρια, ενώ συμπλήρωσε ότι θα "σπάσουν τα πεζοδρόμια και θα αφήσουν στη θάλασσα μπετό". Παρέμβαση έκανε και ο κύριος Θ. Παντελάρος που εξέφρασε την άποψή του ότι καθώς θα παραμείνει το μπετόν από την πλευρά της θάλασσας θα πρέπει να καλυφθεί με άμμο, που σταδιακά με τους ισχυρούς ανέμους θα φύγει. Τέλος είπε ότι με αυτόν τον τρόπο χάνονται θέσεις εργασίας σε μία δύσκολη εποχή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png