Συμπληρώνεται ένας χρόνος χωρίς ανακύκλωση στην Αίγινα.

 
Ένας χρόνος συμπληρώνεται χωρίς ανακύκλωση στην Αίγινα. Από τις 14 Ιουνίου 2017 έχει να μεταφερθεί στον σταθμό της Ελευσίνας υλικό από τους κάδους ανακύκλωσης του νησιού. Η Αίγινα είχε δημιουργήσει στο πέρασμα των δέκα τελευταίων χρόνων, παρά τις πολλές δυσκολίες, ένα ιδιαίτερα καλό προφίλ που την κατέτασσε στους συνεπής δήμους και μάλιστα με πολύ καλή ποιότητα υλικού. Ωστόσο, τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν πέρυσι το καλοκαίρι στην αποκομιδή των απορριμάτων, προβλήματα που έθεσαν εκτός δράσης το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των οχημάτων, έδωσαν ένα απότομο τέλος στην αποκομιδή των μπλε κάδων. Σχεδόν από την αρχή του περασμένου καλοκαιριού έχει σταματήσει η συλλογή των μπλε κάδων της ανακύκλωσης στην Αίγινα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.







Βέβαια όπως τότε, έτσι και σήμερα, δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού που συνεχίζουν να ανακυκλώνουν, να διαχωρίζουν τα υλικά και να χρησιμοποιούν τους μπλε κάδους παρά το γεγονός ότι ανακυκλώσιμα και μη υλικά όλα καταλήγουν στην χωματερή. Το όχημα της ανακύκλωσης χρησιμοποιήθηκε για πολλούς μήνες στην αποκομιδή απορριμμάτων και τελικά υπέστη βλάβη. Η επισκευή του, όπως και των υπολοίπων οχημάτων, θα περάσει μέσα από τις χρονοβόρες διαδικασίες, όπως τις είχε περιγράψει σε συνεδρίαση του Δ.Σ. τον Απρίλιο ο κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός. "Χωρίς όχημα και χωρίς εργαζόμενους δεν γίνεται ανακύκλωση", είχε πει τότε. Στην ίδια συνεδρίαση είχε κάνει την εισήγηση της μελέτης για την επισκευή των οχημάτων καθαριότητας, μεταξύ των οποίων και το όχημα της ανακύκλωσης. Σύμφωνα με τα όσα είχαν συζητηθεί τότε, ακόμη κι αν οι διαδικασίες της επισκευής προχωρήσουν γρήγορα, δεν θα πρέπει να αναμένουμε την επισκευή αυτού του οχήματος πριν τα μέσα Ιουλίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png