1.300 ευρώ ήταν η εγγυητική επιστολή για το έργο του ΟΤΕ. Συγγνώμη ζήτησε ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής από τους κατοίκους του νησιού.


Το ζήτημα των πολλαπλών προβλημάτων που έχει προκαλέσει στην καθημερινότητα του νησιού, η εκτέλεση του έργου για την τοποθέτηση δικτύου οπτικών ινών του ΟΤΕ, οι κακοτεχνίες και οι επικινδυνότητα που δημιουργούν, μαζί με την βλάβη που προκαλείται στο οδόστρωμα από την κακή αποκατάσταση των φρεατίων και των μικροφρεατιών συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από την τοποθέτηση του κυρίου Νεκτάριου Λεούση, το ύψος της εγγυητικής για το έργο είχε οριστεί μόλις στο ποσό των 1.300 ευρώ! Πρόκειται σαφώς για μία απόφαση που βαρύνει το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.








Οι δημοτικοί σύμβουλοι περιέγραψαν ακόμη και τις προσωπικές τους εμπειρίες από ατυχήματα που παραλίγο να υποστούν οι ίδιοι, ενώ έγινε αναφορά ακόμη και σε βλάβες του δικτύου ύδρευσης που προκλήθηκαν από την τομή των μικροφρεατίων, με αποτέλεσμα κάτοικοι του νησιού να μείνουν για πολλές ώρες χωρίς νερό. Έγιναν αναφορές στην κακοτεχνία, στην επικινδυνότητα, στην πολύ καλή αποκατάσταση του οδοστρώματος ακόμη και με ακατάλληλα υλικά, στην ελλειπή ή ανύπαρκτη σε κάποιες περιπτώσεις σήμανση, ακόμη και την πολύ κακή συμπεριφορά του εργολάβου προς τους πολίτες.
 
Ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρίας ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους της Αίγινας, σημειώνοντας ότι η κατάσταση από το πλάνο που είχε τεθεί ξέφυγε και πρότεινε με την επιτροπή του δήμου να επισκεφθούν όλα τα σημεία του έργου ώστε να τους υποδείξουν σε ποια από αυτά η αποκατάσταση είναι κακή ώστε να την επιδιορθώσουν. Η άδεια που έχει η εταιρία λήγει στις 22 Ιουνίου.
 
Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς ένα από τα θέματα του ήταν η εξέταση αιτήματος της ΟΤΕ Α.Ε αναφορικά με την τοποθέτηση 16 καμπινών στις περιοχές Αγ. Μαρίνα, Πέρδικα, Μεσαγρό και Σουβάλας.
 
Αναφορικά με την εκτέλεση του νέου έργου ο εκπρόσωπος της εταιρίας ζήτηση να τοποθετηθούν οι νέες καμπίνες, χωρίς να γίνουν τομές, ώστε ο ΟΤΕ να έχει την δυνατότητα στο μεσοδιάστημα να ζητήσει την ηλεκτροδότησή του, μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα.
 
Το έργο συνεχίστηκε χθες επί της επιβαρυμένης Καποδιστρίου, στο τμήμα προς την παραλιακή οδό. Παρά το γεγονός ότι το ζήτημα της επικινδυνότητας συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, το τμήμα των εργασιών στην Καποδιστρίου (χθες το βράδυ) είχε φωτεινή ένδειξη από την μία πλευρά, αλλά όχι από την άλλη, αυτή που βρίσκεται προς την κατεύθυνση της θάλασσας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png