Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σε βραχώδη περιοχή κοντά στο Φάρο. Ακυβερνησία Ε/Γ - Λάντζας στη Μονή.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης σε βραχώδη του Ε/Γ-Τ/Ρ ''GOGOO'' Ν.Π. 11619 στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Φάρου ν. Αίγινας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής το Τ/Χ '''ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ'' Λ.Α. 3135 καθώς και το Κ/Δ ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι-ΡΕΣΚΟΥΕ'' Τ.Α. 203 στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι επιβαίνοντες. Με τη συνδρομή του ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι-ΡΕΣΚΟΥΕ'' πραγματοποιήθηκε η απάντληση των υδάτων, ενώ στη συνέχεια ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε σε ναυπηγείο περιοχής ν. Αίγινας, από όπου και ανελκύστηκε.
Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''GOGOO'' μέχρι επιθεώρησης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη της Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑΣ ''ΝΕΡΑΪΔΑ'' Ν.Α. 83, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προκαθορισμένου δρομολογίου μεταφοράς δεκαπέντε (15) επιβατών μεταξύ ν. Αίγινας και ν. Μονής, σταμάτησε αιφνιδίως η μηχανή του σκάφους.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε το ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΙΙ'' Ν.Α. 196 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο αφού εντόπισε τη λάντζα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Αίγινας, τη ρυμούλκησε στο λιμένα Αίγινας όπου κατέπλευσε και προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους της ''ΝΕΡΑΪΔΑ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης, επιθεώρησης και έκδοσης βεβαιωτικού αποκατάστασης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ στη συνέχεια του επετράπη.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Με πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png