Εκνευρισμός και χαμένος χρόνος από την έλλειψη εφαρμογής του ωραρίου τροφοδοσίας των καταστημάτων.


Η έλλειψη εφαρμογής ενός ρεαλιστικού ωραρίου για την τροφοδοσία των καταστημάτων του κέντρου, έχει δημιουργήσει μία κατάσταση που δυστυχώς έχει παγιωθεί. Το σκηνικό είναι γνώριμο. Κάποια από τις μεταφορικές εταιρίες κάνει παράδοση των προϊόντων στα καταστήματα του κέντρου και η εικόνα που δημιουργείται πολύ σύντομα είναι γνώριμη σε όλους: Ένα ατελείωτο μποτιλιάρισμα στα στενά του κέντρου, εκνευρισμός και χαμένος χρόνος μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού. Πέρυσι το καλοκαίρι το ζήτημα δεν λύθηκε και αποτέλεσε για μία ακόμη φορά ένα από τα μελανά σημεία της καθημερινότητας της Αίγινας. Βέβαια, αυτή η κατάσταση δεν γνωρίζει εποχές, καθώς το ίδιο συμβαίνει και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Τότε βέβαια ο όγκος των οχημάτων είναι μικρότερος.

Μία πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Απριλίου 2017 που αφορούσε στην "Εφαρμογή ωραρίου για την τροφοδοσία των καταστημάτων επί της οδού Σπ. Ρόδη - Αφαίας από τις 6:00 έως 7:30 π.μ και από τις 15:00 έως 17:00" δεν εφαρμόστηκε. Προφανώς για το ζήτημα θα υπάρξει νέα απόφαση. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που θα συνεδριάσει την Παρασκευή 6 Ιουλίου, υπάρχει η ως θέμα η: "Λήψη απόφασης περί Μελέτης Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στην πόλη της Αίγινας και Μελέτης εφαρμογής. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Σώμα ενημερώθηκε ότι δεν ισχύει τίποτα από την απόφαση της 19ης Απριλίου 2017.

Επιστρέφοντας στην τροφοδοσία των καταστημάτων, το ζητούμενο είναι μία ρεαλιστική απόφαση, που θα δίνει τη δυνατότητα από την μία στους επαγγελματίες να κάνουν τη δουλειάς τους (σε μία νευραλγική εποχή για την τοπική οικονομία) και από την άλλη να μην υποφέρουν όσοι πρέπει να μετακινηθούν στο κέντρο, από συνθήκες που τελικά ακυρώνουν την ίδια την περιοχή.