Διαμαρτυρία των κατοίκων των Πορτών και των ορεινών χωριών, για την έλλειψη λεωφορείου - δημόσιας συγκοινωνίας.


Δυναμική και με ικανοποιητική συμμετοχή ήταν η κινητοποίηση που έκαναν οι κάτοικοι των Πορτών και της ευρύτερης περιοχής που εξυπηρετούνταν από το μικρό λεωφορείο του Δήμου και τους τελευταίους πεντέμισι μήνες έχουν "αποκλειστεί", καθώς δεν εξυπηρετούνται από δημόσια συγκοινωνία. Οι κάτοικοι έχουν κάνει δύο παραστάσεις στο δημοτικό συμβούλιο και έχουν λάβει υποσχέσεις ότι είτε θα επισκευαστεί το παλιό όχημα, είτε θα υπάρξει μίσθωση ενός οχήματος από το δήμο που θα εκτελεί αυτή τη γραμμή. Τελικά, οι μέρες πέρασαν και εν μέσω καλοκαιριού οι ανάγκες για κατοίκους και τους παραθεριστές της περιοχής είναι πια επιτακτικές.

Η συγκέντρωση έγινε σήμερα το πρωί μπροστά από τον ναό της Παναγίτσας. Εκεί οι κάτοικοι άνοιξαν πανό και ξεκίνησαν την πορεία τους για το δημαρχείο της Αίγινας, διά μέσου της οδού Τότη Χατζή. Φτάνοντας στο χώρο του δημαρχείου, αποφάσισαν να ανέβουν στον δεύτερο όροφο για να συναντήσουν τον δήμαρχο. Όμως πολύ σύντομα διαπίστωσαν ότι ο δήμαρχος απουσίαζε, παρόλο που όπως τόνισαν τον είχαν ενημερώσει και εξέφρασαν την δυσαρέσκιά τους, λέγοντας, μέσα σε επιφωνήματα αποδοκιμασίας, ότι τους λένε ψέματα και ότι τους απαξιώνουν.

Τελικά, μετά από διαμαρτυρίες, δύο μέλη της επιτροπής αρχικά, μίλησαν με τον αντιδήμαρχο οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών κύριο Βαγγέλη Δέδε, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι "κανονίζουν" να πραγματοποιηθεί ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή. Δεν επιβεβαιώθηκε αν πρόκειται για μία τελεσίδικη απόφαση και από πότε θα υλοποιηθεί.

Οι κάτοικοι αντέδρασαν αρνητικά όταν έμαθαν για το ένα και μοναδικό δρομολόγιο, δήλωσαν όμως ότι καταρχήν δέχονται το δρομολόγιο της Παρασκευής, αλλά θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να αυξηθούν τα δρομολόγια ή ακόμη και να μην καταργηθεί κι αυτό το δρομολόγιο μετά από έναν μήνα. Να σημειώσουμε ότι τα δρομολόγια που γίνονταν μέχρι και πριν από πεντέμισι μήνες ήταν κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Στη σημερινή διαμαρτυρία συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, κυρίως όμως ηλικιωμένοι που εξέφρασαν την δυσαρέσκειά της ή και την οργή τους για την απομόνωση στην οποία έχουν περιέλθει κι αυτό γιατί η μετακίνησή τους με ΤΑΞΙ είναι αδύνατη, λόγω του αυξημένου κόστους. Εκτός από τα ψώνια, μία σημαντική παράμετρος που θέτουν οι ίδιοι είναι η υγεία τους, τα φάρμακα και οι εξετάσεις από γιατρούς, αφού στις Πόρτες δεν λειτουργεί κάποιο αγροτικό ιατρείο. Σε ρεπορτάζ που είχε το κάνει το Aegina Portal στην αρχή του καλοκαιριού, είχε καταγράψει το παλιό αγροτικού ιατρείου στον Κύλιδρα, που βέβαια ήταν κλειστό, χορταριασμένο και εκτός λειτουργίας. Το δρομολόγιο εξυπηρετούσε το Ανιτσαίο, τους Λαζάρηδες και τον Κύλινδρα, που δοκιμάζονται συχνά από την έλλειψη συγκοινωνίας και οι κάτοικοι ζητούσαν σήμερα ότι δεν αυτό πρέπει να συνεχιστεί.

Τέλος, στην διαμαρτυρία συμμετείχαν και μέλη της Κ.Ο. Αίγινας του ΚΚΕ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png