Ανεξέλεγκτη η στάθμευση κατά την πρωινή τροφοδοσία στο λιμάνι της Αίγινας.


Είναι δεκάδες οι περιπτώσεις, όπου κάτοικοι και παραθεριστές της Αίγινας μένουν εμβρόντητοι με τις θέσεις που επιλέγουν οι οδηγοί και με τον τρόπο ή τη θέση, που καταλαμβάνουν τον χώρο τα φορτηγά αυτοκίνητα στο λιμάνι, μπροστά από τα καταστήματα της παραλιακής οδού. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται καθημερινά. Μερικά φορτηγά εκεί μπροστά στο υπόστεγο των ιπταμένων, κάποια άλλα μπροστά στην Παλαιά Προβλήτα και οπουδήποτε αλλού. ΑΜΕΑ που χρησιμοποιεί ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο αναγκάζεται να κατεβαίνει στο δρόμο για να διασχίσει την παραλία, αν βέβαια δεν είναι κλειστή η ράμπα που βρίσκεται μπροστά από το υπόστεγο. Το ίδιο συμβαίνει και με γονείς που βγαίνουν με τα καρότσια για να περπατήσουν. Συχνά υποβάλλονται σε ένα μαρτύριο άνευ προηγουμένου, αφού πρέπει να περπατάνε ανάμεσα στα μεγάλα φορτηγά, φοβούμενοι μην ανοίξει απότομα κάποια πόρτα ή μην μετακινηθεί κάποιο από αυτά ξαφνικά. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.






Το Λιμενικό Ταμείο λίγους μήνες πριν, μετακίνησε τις θέσεις parking για ΑΜΕΑ στην πίσω πλευρά των εκδοτηρίων. Πρόκειται για μία πολύ καλή επιλογή, που όμως αυτές με αυτές τις συνθήκες δεν αξιοποιείται πλήρως, τουλάχιστον προς αυτή την πλευρά του λιμανιού. Αν κάποιο ΑΜΕΑ θέλει να μετακινηθεί προς την παραλία, να κάνει μια βόλτα, δεν θα τα καταφέρει. Ή για την ακρίβεια ίσως να τα καταφέρει, αλλά με ανορθόδοξο και ανασφαλή τρόπο. Τα ίδια πράγματα ισχύουν και για τους ηλικιωμένους ανθρώπους που αποθαρρύνονται από αυτές τις συνθήκες.

Η σημερινή φωτογραφία δεν παρουσιάζει την κατάσταση στην χειρότερή της μορφή. Είναι όμως εύγλωττη για τις συνθήκες που δημιουργούνται κατά την πρωινή τροφοδοσία των καταστημάτων, από την πλευρά της παραλίας. Το ασθενοφόρο, που συχνά χρησιμοποιεί αυτή την λωρίδα για να περνάει, δεν θα μπορούσε να το κάνει, ούτε και οποιοδήποτε άλλο όχημα ασφαλείας. Τελικά, αυτό που μένει, έστω και από αυτά τα 10, 15 ή 20 λεπτά που διαρκεί η τροφοδοσία, είναι μια μίζερη, κακή εικόνα, που δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις και υποβαθμίζει την καθημερινότητα των κατοίκων και των παραθεριστών του νησιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png